Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš počeo je štrajk glađu čim je sinoć došao u pritvor zagrebačkog zatvora u Remetincu jer smatra da je žrtva monitiranog procesa u tzv. slučaju selotejp, doznaje se od njegovog branitelja Ante Madunića.


"Glavaš je uvjeren da je u tzv. slučaju selotejp žrtva monitiranog političkog procesa i stoga je odlučio uz redovna pravna sredstva i štrajkom glađu pokazati da je odlučan u dokazivanju svoje nevinosti", izjavio je poslijepodne Hini Madunić koji je Glavaša sinoć dopratio do zatvora u Remetincu.

Vezani članci Josip Klemm Četiri puta odgađao odlazak: Josip Klemm stigao u Remetinec na izdržavanje kazne Slika nije dostupna 'Zabrinuti smo za Glavašev život, no on je ustrajan'

Madunić kaže da je danas u dva navrata posjetio Glavaša u zatvoru i pokušao ga odgovoriti od štrajka glađu.

"U situaciji kada ga u istrazi, koja se već nekoliko mjeseci vodi u Zagrebu zbog tzv. slučaja garaža, nitko ne tereti i kada su državni vrh i organi gonjenja shvatili da će u tom slučaju biti oslobođen, krenuli su sa 'slučajem selotejp' s kojim Glavaš nema nikakve veze", kazao je Madunić.

Istaknuo je kako njegov branjenik smatra da je riječ o "apsurdu" jer je upravo on lani sa saborske govornice tražio rješavanje ubojstava civila na obali Drave 1991., poznatijih kao "slučaj selotejp".

"On i na ovaj način želi pokazati svima koji ga demoniziraju da neće odustati od dokazivanja svoje nevinosti", kazao je Madunić.