Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš pušten na kućnu njegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji je u osječkoj Kliničkoj bolnici u Jedinici intenzivnog liječenja bio od 2. prosinca prošle godine, je pušten na kućno liječenje, doznaje se od predsjednika Stučnoga liječničkog konzilija dr. Aleksandra Včeva.

Glavaš je iz osječke bolnice na kućno liječenje otišao oko 11 sati, a prema riječima dr. Včeva, iako je postignut znatan zdravstveni napredak jer uzima krutu hranu i lijekove koje dobro podnosi, još je potrebno psihijatrijsko liječenje i oporavak koji će trajati od tri do šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac REAKCIJA NA VRAĆANJE ODLIKOVANJA GLAVAŠU Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš RATNI ZLOČINAC Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

Kako je Hini rekao dr. Včev, "snimanjem Glavaševe glave i vratne kralježnice potvrđena su neurološka oštećenja".

Liječnički konzilij osječke Kliničke bolnice pripremio je cjelokupnu medicinsku dokumentaciju za obiteljskog liječnika Branimira Glavaša, koji će se dalje brinuti o njegovu zdravstvenu stanju.

Ujedno, izjavio je dr. Včev, "pacijent Glavaš ima i problema sa
srcem pa će se i dalje pratiti ti nalazi i dodatno će se snimati EKG".

Kad je Glavaš iz zatvorske bolnice u Zagrebu, nakon što mu je zbog narušenog zdravlja zbog dugotrajnoga štrajka glađu ukinut pritvor i prekinuta istraga, stigao u osječku bolnicu, "bio je u teškom zdravstvenom stanju i njegov je život bio ugrožen", rekao je dr. Včev, dodajući kako "sigurno ne bi izdržao duže od dan-dva da nije ukinut pritvor, a Glavaš počeo s liječenjem".

Postigli smo znatan napredak u oporavku premda je bilo dodatnih problema nakon što je i u osječkoj bolnici prestao određeno vrijeme uzimati hranu i lijekove, rekao je Včev.

Sudski medicinski vještaci iz Zagreba i Osijeka koji su prošli tjedan pregledali Branimira Glavaša ocijenili su da je procesno sposoban, ali su naveli da bi određivanje pritvora ponovno izazvalo emocionalne poremećaje, te su predložili kućno liječenje.

Istražni sudac Županijskoga suda u Zagrebu Zdenko Posavec odredio je nastavak istrage u tzv. slučaju "garaža" 19. i 20. veljače,, a osječki istražni sudac Mario Kovač donio rješenje da se istraga u tzv. slučaju "selotejp" nastavi 14. veljače.

Psihijatri su u svojim izvješćima naveli kako ne bi bilo dobro da Glavaš bude na raspravama, nego da u njegovo ime to odrade odvjetnici, što je Glavaš i prihvatio.

Branimir Glavaš 26. listopada prošle godine sam je otišao u zatvor u Remetincu nakon odluke suca Posavca o određivanju pritvora, gdje je odmah počeo štrajk glađu tražeći da se brani sa slobode. 

Nakon tri dana štrajka prevezen je u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje je bio do 2. prosinca prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene