Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrčane izgubile

Garden Fest sada milijune donosi u Tisno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako još jednom želite vidjeti Garden fest, nemojte ni slučajno otići u Petrčane kraj Zadra, jer tamo ga više nema.

Nakon odluke da se odreknu festivala, koji je potom preselio u Tisno, u Petrčanima su se odlučili okrenuti obiteljskom turizmu. Provjerili smo je li im posao uspio.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Terase petrčanskih kafića nikad praznije. S odlaskom popularnog festivala, sjedalice su ostale prazne. 'Definitivno mi je žao. Zbog toga što je manje posla i bilo je života u ovom selu. Sad ga više nema, moramo vratit stare goste i sad će tu bit problem godinu-dvije dana', kaže ugostitelj Zoran.

Umjesto vrućih ritmova Garden festivala u Petrčanima se ove godine mogu čuti tek zvukovi prirode. 'Prije je bilo, ovaj, sve refužo. Puni dućani, puni kafići, a sada nema skoro nikoga', kaže Zdenko, mještanin Petrčana.

O raskidu koncesije Garden festivalu odlučila je lokalna hotelska kuća. Usmjerili su se obiteljskom turizmu, a odlukom su, kažu, zadovoljni. 'Po reakcijama gostiju, povratnim informacijama, jesmo. Ove godine je puno mirnije, prevladavaju obitelji s djecom', kaže Hrvoje Anić, direktor hotela Pinija.

Za zabavom su ipak mnogi požalili. 'Zasigurno bih posjetio festival, jer je potpuno različit od drugih', kaže turist Tom. Višegodišnji raj za partijanere ovog je ljeta zatvorio vrata, a sve se seli u Tisno, i to od 4. srpnja.

Organizator smatra - staro će odredište zbog toga osjetiti gubitak. 'Ti ljudi više ne odsjedaju u Zadru, ne jedu u zadarskim restoranima', smatra Nick Colgan, osnivač Garden Festivala. 'Sigurno nije dobro kad veći broj gostiju napusti destinaciju, ali daje mogućnost i priliku drugome', kaže Zvonko Šupe, direktor TZ-a Zadar. Prilika je pripala Tisnom. I to za posjet 15 tisuća gostiju i višemilijunsku zaradu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene