Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski odvjetnik podnio tužbu protiv Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski odvjetnik hrvatskog podrijetla Ivan Jurašinović podnio je Općinskom sudu u Zagrebu privatnu tužbu protiv predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, zbog povrede časti i ugleda, izvijestio je večeras Odvjetnički ured Zvonimira Hodaka, koji zastupa Jurašinovića.

U tužbi, zaprimljenoj danas u Općinskom sudu u Zagrebu, navodi se kako je Stjepan Mesić, prigodom posjeta Našicama 10. studenoga 2006., u obraćanju novinarima, za Jurašinovića uvredljivo izjavio: "Ali ja bih mu preporučio (Jurašinoviću) kad dođe u Zagreb da posjeti Vrapče jer tamo mogu pružiti takvim ljudima efikasnu pomoć, to je sjajna prilika, neće ga puno koštati, a naši liječnici su poznati po efikasnosti".

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok

"Tu izjavu predsjednika Mesića prenijela je službena internet
stranica Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA), televizijska postaja Nova TV, internet portal Index.hr, dnevne novine Večernji list, internet stranica tjednika Nacional, internet stranica Hrvatske radiotelevizije te internet stranica Croatian America Association", navodi se, uz ostalo, u tužbi.

Također se ocjenjuje kako je "citiranom izjavom tuženik (Mesić), koristeći se svojim položajem Predsjednika Republike i medijskom pozornošću koju takav položaj implicira, na najgrublji način povrijedio čast i ugled tužitelja, njegov profesionalni i moralni kredibilitet te ga je javno diskvalificirao kao duševno poremećenu osobu".

Odvjetnički ured Zvonimira Hodaka u tužbi navodi kako je "Ivan Jurašinović francuski odvjetnik hrvatskog podrijetla koji u svojoj odvjetničkoj praksi zastupa brojne pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Republici Francuskoj" te da mu je "nakon javne objave sporne izjave znatno otežan rad i ostvarivanje socijalnih i profesionalnih kontakata".

U Uredu predsjednika Republike večeras nisu mogli potvrditi primitak privatne tužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene