Građani Petrinje okupili su se na mirnom prosvjedu kako bi obilježili dvije godine od potresa te se zahvalili odgovornima na svemu neučinjenome.

Galerija Stanovnici Petrinje prosvjedovali na godišnjicu potresa Stanovnici Petrinje prosvjedovali na godišnjicu potresa Stanovnici Petrinje prosvjedovali na godišnjicu potresa +4 Stanovnici Petrinje prosvjedovali na godišnjicu potresa

Prošlo je dvije godine otkako je u utorak 29. prosinca, u 12 sati i 19 minuta okolicu Petrinje pogodio razoran potres magnitude 6.2, koji je slijedio još niz potresa.

Potres je uzeo živote sedmero ljudi, ostavljajući za sobom tužne prizore razrušenih kuća, gospodarskih objekata i javnih zgrada u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima.

Stanovnicima koji su u trenu ostali bez kuća istog dana pohrlili su u pomoć brojni građani iz čitave Hrvatske, koji su prikupljali i donirali hranu, pripremali obroke, raščišćavali ruševine...

Magdalena Komes HDZ-ova gradonačelnica Petrinje moli sve sugrađane da sami obnove kuće

Božić na Banovini - 3 Koliko im je sretan, koje su njihove želje i kako su ga dočekali: "Nije mi ni do Božića, ni do Badnjaka, ni do života"

Dvije godine kasnije nezadovoljstvo stanovnika je golemo. Stanovnici iz razrušenih domova nezadovoljni su jer ih većina u kontejnerima i dalje čeka povratak u obnovljene kuće, no završetak obnove kuća se još ne nazire.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju