Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVIJE GODINE OD POTRESA

FOTO "Kad ti je samo par dana prije skijanja..." Pročitajte poruke koje su ogorčeni Petrinjci poslali Vladi i Plenkoviću

Građani Petrinje okupili su se na mirnom prosvjedu kako bi obilježili dvije godine od potresa te se zahvalili odgovornima na svemu neučinjenome.

Prošlo je dvije godine otkako je u utorak 29. prosinca, u 12 sati i 19 minuta okolicu Petrinje pogodio razoran potres magnitude 6.2, koji je slijedio još niz potresa.

Potres je uzeo živote sedmero ljudi, ostavljajući za sobom tužne prizore razrušenih kuća, gospodarskih objekata i javnih zgrada u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima.

Stanovnicima koji su u trenu ostali bez kuća istog dana pohrlili su u pomoć brojni građani iz čitave Hrvatske, koji su prikupljali i donirali hranu, pripremali obroke, raščišćavali ruševine...

Pročitajte i ovo Magdalena Komes "Poruka optimizma" HDZ-ova gradonačelnica Petrinje moli sve sugrađane da sami obnove kuće

Pročitajte i ovo Božić na Banovini - 3 Dvije godine u kontejnerima Koliko im je sretan, koje su njihove želje i kako su ga dočekali: "Nije mi ni do Božića, ni do Badnjaka, ni do života"

Dvije godine kasnije nezadovoljstvo stanovnika je golemo. Stanovnici iz razrušenih domova nezadovoljni su jer ih većina u kontejnerima i dalje čeka povratak u obnovljene kuće, no završetak obnove kuća se još ne nazire.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene