Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trostruko ubojstvo u splitu

Stigli rezultati psihijatrijskog vještačenja: Filip Zavadlav bio je bitno smanjeno ubrojiv, prijeti mu i do 50 godina zatvora

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Filip Zavadlav Galerija 1/1 >>
Filip Zavadlav, osumnjičen da je 11. siječnja u Splitu ubio troje ljudi, bio je bitno smanjeno ubrojiv stoji u zaključku psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno u zagrebačkoj Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Vještačenje je stiglo u ŽDO Split, što nam je potvrdila i Rene Laura, njihova glasnogovornica.

Filipa Zavadlava u zatvorskoj bolnici posjećuje otac. Zavadlav navodno još nije svjestan svega te uzima terapiju. U pismima koje prima dobiva i novac kojeg troši u kantini.

Pročitajte i ovo Kevin Monahan dobio 25 godina zatvora zbog ubojstva Kaylin Gillis Dobio 25 godina zatvora Ubio ju jer je s prijateljima krivo skrenula i završila pred njegovom kućom: "Nije ga bilo briga hoće li biti ozlijeđeni ili ubijeni" Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Gotovo dva mjeseca su prošla od kad je Filip Zavadlav (25) u Splitu usred bijela dana ubio troje ljudi. Trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu odakle odlazi na psihijatrijska vještačenja u Vrapče.

Slobodna Dalmacija od Mirele Znaor, jedne od organizatorice mimohoda „Otpor sustavu“ koja je pokrenula i prikupljanje pomoći Zavadlavu, doznaje da je Filipa u bolnici sredinom veljače dva puta posjetio otac Ante, a uskoro to planira opet. Susreti im traju 15 minuta, koliko je dopušteno. Inače su u svakodnevnom kontaktu. Iako još nije svjestan svega što je napravio, Filip je navodno izrazio žaljenje zbog svog čina.

"On je još Anti rekao: 'Sad sam to napravija i maštam da idem na brod'", rekla je Znaor za Slobodnu

Dodaje da Zavadlav ne može shvatiti da je pred njim dugotrajni sudski proces, ali da uzima terapiju. Stanje mu je i dalje narušeno, ali je okružen stručnjacima. Navodno se počeo otvarati odvjetniku Branku Šeriću koji ga posjećuje dva puta tjedno.

Otac Ante je i dalje pod policijskom zaštitom i misli da se Filip nikad neće oporaviti od ovog te da će ovo "biti trauma koja će ga pratiti cijeli život".

Iako je izrazila želju, a nekoliko dana je bila u Splitu, majka Etel sina još nije posjetila. Ne smije kako svojim stavovima ne bi utjecala na sina. 

Mirela Znaor kaže da je Filip svjestan podrške koju dobiva na društvenim mrežama jer su mu o tome govorili odvjetnik i otac. No iznenađen je pismima koja mu stalno stižu. Puno ih čak šalje i novac kojeg Zavadlav troši u kantini. Za njegovog odvjetnika Branka Šerića dosad je prikupljeno oko 20.000 kuna. To je iznos potreban za podimirivanje njegovih troškova boravka u Splitu sredinom veljače. Šerić je poručio kako neće s medijima raspravljati o troškovima obrane te da će sav prikupljeni novac za obranu ići na račun udruge koja će se zvati "Otpor sustavu".

"Cilj udruge je da se prikupi novac za suđenje kako bi sve bilo transparentno i da se više nikad ne ponovi njegov slučaj. Pomagat ćemo i mladim ovisnicima o drogi. Odvjetnik Šerić više nema nikakva potraživanja, iako svi koji žele mogu i dalje uplaćivati na njegov račun, dok udruga ne krene s radom. Nevjerojatan je odaziv! Novac šalju iz Amerike, Norveške… Jedna je gospođa iz Njemačke uplatila 400 eura. Stalno pitaju za Filipa i govore nam da ne odustanemo od njega",objašnjava Mirela Znaor koja bi trebala biti predsjednica udruge. Ujedno najavljuje novi prosvjed, idući petak u Splitu.

Psihijatrijsko vještačenje

Filip Zavadlav, osumnjičen da je 11. siječnja u Splitu ubio troje ljudi, bio je bitno smanjeno ubrojiv stoji u zaključku psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno u zagrebačkoj Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Vještačenje je stiglo u ŽDO Split, što nam je potvrdila i Rene Laura, njihova glasnogovornica.

To znači da će mu se suditi po normalnom zakonu i da mu prijeti kazna i do 50 godina zatvora.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić za DNEVNIK.hr je kazao kako mora vidjeti kompletan pisani nalaz cijelog vještačenja prije nego išta može komentirati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene