Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubio troje ljudi

Policija završila istragu krvavog pohoda splitskog ubojice: Propucao je i auto u kojem su bile tri osobe

Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave
Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave Foto: DNEVNIK.hr
Splitska policija i Županijsko državno odvjetništvo dovršili su kriminalističko istraživanje nad Filipom Zavadlavom (25) i priopćenjem objavili rezultate istrage o njegovom krvavom pohodu u središtu Splita.

Filipa Zavadlava se sumnjiči za ubojstvo tri osobe te za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu četiri osobe. 

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Policija je, priopćeno je, utvrdila da osnovano sumnja da je on 11. siječnja oko 15:35 sati u Splitu, u ulici Šperun, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu. Na mjestu događaja preminuo je 25-godišnjak, a 38-godišnjak je od zadobivenih ozljeda naknadno preminuo u bolnici. 

Samo pet minuta kasnije osumnjičeni je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smjeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu i na mjestu ga ubio.

U policijskom priopćenju se navodi da je uslijed nekontrolirane uporabe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe, te su iz vatrenog oružja oštećena i dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici

Dodaje se da je pretragom terena danas pronađeno "sredstvo izvršenja kaznenih djela". Policajci su pretražili i dom i druge prostorije koje koristi osumnjičeni. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja danas tijekom dana 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku, stoji u priopćenju splitske policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene