Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa magazina Provjereno pod strogim je liječničkim nadzorom napravila eksperiment kako bi doznali koliku vrućinu može podnijeti naše tijelo?


Službeni automobil ostavili su na suncu kako bi se njegov interijer što više ugrijao. Dva sata kasnije, vratili su se i izmjerili temperaturu koja je dosegla 44°C. Eksperiment je počeo kad je novinarka sjela u auto, a bila je pod strogom kontrolom liječnice.

Vezani članci Tomislav Baotić - 3 Šef humanitarne udruge potrošio novac na kocku, drogu i ku*ve: ''Pa, je l' ima srca ikakvog uopće, je l' ima kamen u sebi..." Šef humanitarne udruge potrošio novac od dobrotvorne akcije - 5 Šef humanitarne udruge spiskao novac od dobrotvorne akcije: ''Da, potrošio sam ga na kocku, drogu i ku*ve''

Ovaj eksperiment napravljen je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, pa je ekipa Provjerenog doznala zanimljive činjenice o radu na vrlo visokim i vrlo niskim temperaturama. Tako ćemo vidjeti kako izgleda rad na suncu – postavljanje 170°C vrućeg asfalta na cestu. Vidjet ćemo i kako su se na hladnoću navikli radnici koji rade u hladnjači na -20 °C.

Koliko je novinarka izdržala u ugrijanom automobilu i kako je njeno tijelo regiralo na vrućinu, doznajte večeras u Provjerenom u 22:45.