Biljana Borzan (Foto: Ured Biljane Borzan)
Biljana Borzan (Foto: Ured Biljane Borzan) Foto: Ured Biljane Borzan

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i time je postala jedna od najutjecajnijih europskih zastupnica. Socijalisti su druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika.


''Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu,“ kazala je Borzan.

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.

Zastupnica u EU Biljana Borzan (Foto: Dnevnik.hr) Biljana Borzan: ''Na loš rezultat HDZ-a utjecao je čitav niz afera u zadnjih godinu dana''

Zastupnica u EU Biljana Borzan (Foto: Dnevnik.hr) SDP-ova Biljana Borzan upozorava: "Ako se ovo ne dogodi, teško da možemo ozbiljnije zaprijetiti HDZ-u"

''Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti - svi smo ravnopravni za europskim stolom,“ izjavila je Borzan.

Najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana.

Prepoznajete li ove žene? Traži ih policija