Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele odustajanje sindikata

EKSKLUZIVNO Istraživanje Nove TV pokazalo da građani očekuju referendum o ZOR-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
49 posto Hrvata želi referendum.

Istraživanje je pokazalo da čak 49 posto ispitanika želi da sindikati inzistiraju na provođenju referenduma iako Vlada odustane od izmjene ZOR-a. Na istom je pitanju 28 posto građana izjavilo da smatraju da sindikati u tom slučaju trebaju odustati dok ih 23 posto ne zna.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Na pitanje Hoće li izaći na referendum ukoliko ga bude 48 posto ispitanika je izjavilo kako će sigurno izaći na referendum, dok je njih 19 posto odgovorilo da će vjerojatno izaći.

U Dnevniku Nove TV , u 19 i 15, pogledajte kakve je rezultate istraživanje pokazalo na pitanje Znaju li zbog kojih su izmjena ZOR-a sindikati pokrenuli inicijativu za raspisivanje referenduma, što misle da Vlada, tj. sindikati trebaju učiniti ukoliko građani prihvate zahtjeve sindikata.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 646 punoljetnih građana RH, na stratificiranom slučajnom uzorku građana RH starijih od 18 godina. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Istraživanje je provedeno između 05. i 7. srpnja 2010. godine. a za Novu TV ga je provela agencija Ipsos Puls.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene