Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva tjedna ofenzive

Dvojica turskih vojnika poginula u napadu IS-a u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica turskih vojnika poginula su u utorak na sjeveru Sirije u prvom napadu s ljudskim gubicima koji se pripisuje skupini Islamskoj državi (IS), od početka turske ofenzive prije dva tjedna, rekli su službeni izvori.

Zadaća te operacije koja je počela 24. kolovoza, bila je potisnuti IS i kurdske milicije s turske granice. U napadu u utorak ranjeno je pet turskih vojnika, navode isti izvori.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

"Dvojica naših drugova pali su kao mučenici, a petorica su ranjena u raketnom napadu pripadnika DAEŠ-a (arapska kratica za IS) na naša dva tenka", priopćila je vojska, a prenijela privatna televizija NTV.

Visoki turski dužnosnik je potvrdio broj stradalih.

Ovo su prvi gubici za koje turska vojska optužuje IS, od početka operacije "Štit Eufrata". Turska je 28. kolovoza izvijestila o smrti svog vojnika pripisavši odgovornost za to kurdskoj miliciji.

Vojska navodi da se napad dogodio južno od Al Raja, blizu granice, gdje su turski tenkovi proteklog vikenda otvorili novu bojišnicu.

Usto je izvijestila da je u utorak "153 puta precizno pogodila iz minobacača 44 mete na području pod kontrolom terorista", dodajući da su i zrakoplovi koalicije izvodili zračne udare na položaje IS-a.

Sirijski pobunjenici su uz potporu snaga koalicije oslobodili dva sela blizu Al Raja, priopćila je vojska, dodajući da se "operacija na tom području nastavlja".

Ankara želi na sjeveru Sirije uspostaviti zonu sigurnosti od stotinjak kilometara između Džarablusa i Azaza, nešto zapadnije. Turska vlada tvrdi da je u zadnjim operacijama na tom području potpuno uspostavljena sigurnost.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene