U skloništu za nezbrinute životinje Dumovac boravi 230 pasa, među kojima je čak 80 štenaca, a još ih je 70 kod privremenih udomitelja, upozorila je ta udruga pozvavši građane koji razmišljaju o nabavljanju psa da ih udome, budući da je sklonište preplavljeno odbačenim štencima.

Galerija


Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba brine o 230 pasa, među kojima je 80 štenaca, dok kod privremenih udomitelja boravi još njih 70, priopćili su u ponedjeljak iz udruge.

Vezani članci Groblje Mirogoj (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Cijene grobne naknade neće se snižavati, preuzimanje pokojnika i kremiranje skuplje i do 80 posto Jelica i Vladimir Ciglenečki Nisu mogli čekati novi zakon, u obnovu kuće krenuli sami: "Oni ne razumiju što proživljavamo"

Broj štenaca koje ljudu pronalaze i donose u sklonište na kapacitete stavlja sve veći pritisak. Iz Dumovca su stoga pozvali građane da ih posjete te udome psa, a ne kupuju. Istaknuli su kako građani svakodnevno donose legla u kojima varira broj štenaca, od tri do deset, a najčešće su pronađeni križanci labradora, goniča, ovčara i terijera.

"Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci", kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Dumovec.

Sklonište pridaje mnogo pažnje i radi na socijalizaciji i odgoju pasa, poručio je Skok i izrazio nadanje da će štenci uskoro naći svoj dom. Istaknuo je kako u Dumovcu gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa može za sebe naći idealnog. (Hina)

Ždrijeb Europske lige: Rijeka ima priliku za osvetu, Osijek dobro prošao