Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znate li da veličina kažiprsta i prstenjaka može otkriti kako je vaš mozak organiziran?


Svi smo prije rođenja u majčinom trbuhu bili izloženi određenoj količini testosterona. Ovisno o tome koliko ga je bilo - kada narastemo možemo biti jako dobri u onome što nije tipično za naš spol.

>>Nakon testa na intoleranciju na hranu smršavio 50 kg!

Vezani članci Mentalno zdravlje i koronavirus - 6 Kako se građani nose s krizom? "Kad kažem da neću nositi masku, kad sam agresivan i bezobrazan, to nije znak hrabrosti" Inga Poje - 3 Upoznajte kung-fu baku: Pogledajte zašto je džeparima bolje da Ingu (73) zaobilaze u širokom luku

Baš zato, usprkos stereotipima, postoje žene koje bočno parkiraju iz prve i muškarci koji ne prestaju pričati. Ekipa Provjerenog ragovarala je sa Senkom koja već 11 godina vozi 13-metarski autobus.

''Kada dođem na parkiralište, sparkiram se i kad vide da stvarno to odradim vrhunski onda mi dečki skidaju kapu. A ima i nekih kolega koji su 20, 30 godina u ovom poslu i nikada mi neće priznati da sam ja za taj posao, jednostavno to su predrasude takve'', rekla im je Senka Martinčić.

A ekipa Provjerenog posjetila je i Psihofest - festival odsjeka psihologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Tamo su se posjetitelji mogli testirati, saznati štošta o sebi, ali i otkriti što duljina prstiju, odnosno prstenjaka i kažiprsta ima s tim kako naš mozak funkcionira.

Evo kako sami možete izračunati kako je vaš mozak organiziran: kao tipično muški ili kao tipično ženski!

Duljinu kažiprsta podijelite s duljinom prstenjaka. Broj koji dobijete zove se 2D4D omjer. On može biti veći ili manji od 1. Ako je manji od jedan, to znači da ste bili izloženi većoj količini testosterona. Znanstevnici su utvrdili kako će omjer manji od jedan imati najčešće muškarci, a većina će žena imati omjer 1 pa naviše.

A je li istina ili stereotip da žene više pričaju, a muškarci su bolji u orijentaciji, otkrit ćete večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.