Grad Dubrovnik podiže kaznenu prijavu protiv investitora koji je gradeći stambenu zgradu potkopao cestu i ugrozio živote građana. Građevinska inspekcija poručuje kako je sve u skladu s građevinskom dozvolom - koju je izdao sam Grad Dubrovnik.

Galerija


Cesta u ulici bana Josipa Jelačića na rubu provalije iznad gradilišta u Gružu ugrožena je za normalno prometovanje, a građani su zabrinuti.

Vezani članci Snimanje u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dubrovnik postaje filmska kulisa: Zbog sve više "filmaša" grad izradio i novi cjenik Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira

Danas strojevi miruju, a u ulici Bana Jelačića cesta je pod posebnom prometnom regulacijom. Pokušava se izbjeći desni dio ceste koji je oštećen, i sva vozila su preusmjerena na lijevi dio. Grad Dubrovnik zatražio je vještačenje i planira podnijeti kaznenu prijavu protiv investitora, izvođača i nadzora.

A oni poručuju kako sve rade po zakonu. Na terenu je bila i građevinska inspekcija. ''Utvrđeno je da se radovi obavljaju u skladu s građevinskom dozvolom koju je izdao Grad Dubrovnik. Inspekcija će i dalje nastaviti pratiti navedeno gradilište'', priopćili su iz ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

No iz grada tvrde kako je policija utvrdila oštećenja ceste te da je investitor radovima ugrozio imovinu grada Dubrovnika i živote građana.

''Građevinska inspekcija je samo utvrdila kako način izvođenja radova koji su u tijeku, ali nisu ulazili u sam meritum, a to je da je dio radova potkopao prometnicu. Investitor je trebao osigurati da se takvo nešto ne dogodi. U bilo kojem trenutku ne smije se ugroziti život ljudi, to je jasno i zakon to kaže. Ukoliko se naše vještačenje dokaže da je prometnica utonula, a prema nama jest, onda će nažalost investitor snositi sankcije zbog toga'', rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Najapsurdnije od svega je što investitor radi prema dozvolama koje je odobrio gradski upravni odjel, a projekt je u skladu s generalnim urbanističkim planom grada Dubrovnika - i upravo tu leže brojni problemi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr