Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bogat, nego...

Dubrovnik ima proračun od 600 milijuna kuna, ali se ipak zadužuje

Prodaje se, (ne) kupuje se (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Prodaje se, (ne) kupuje se (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Dubrovački gradonačelnik poručuje kako Dubrovnik nije bogat grad - već grad koji ima novca, ali i potreba. I zato se diže kredit za kapitalna ulaganja. S druge strane država prodaje dubrovačke hotele, a sud na bubanj stavlja javnu garažu.Za što Dubrovnik ima, a za što nema novca, u prilogu Paule Klaić Saulačić.

Grad Dubrovnik zadužit će se za 132 milijuna kuna za kapitalne projekte. Novac ide na izgradnju infrastrukture i ceste, izgradnju osnovne škole, ali i kupnju poznate Vile Čingrije.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Dubrovački proračun iznosi gotovo 600 milijuna kuna. Zvuči mnogo, ali gradonačelnik Mato Franković uvjerava da je to samo prvi dojam: ''Fama koja je vladala oko Dubrovnika kao bogatog grada nikada nije bila istina. Dubrovnik je grad s dobrim proračunom, ali i velikim potrebama.''

Gdje ima novaca ima i potreba. No ne toliko da bi grad kupio jedinu javnu garažu koja je pod ovrhom i ide na bubanj pod definiranom cijenom. ''Osnovno mišljenje je da iznos od 108 milijuna kuna koji je sada istaknut za taj iznos Grad Dubrovnik može izgraditi dvije garaže. Nećemo garažu kupiti pošto poto'', najavljuje Franković.

U garaži pod ovrhom u gradu koji prometno puca po šavovima sat parkinga je vrtoglavih 40 kuna. ''160 kuna za četiri sata u javnoj garaži, jako je to skupo i za naš standard. Ali očito nemamo izbora, nema se gdje parkirati'', požalio nam se Richard, turist iz Velike Britanije.

Grad se zadužuje, ulaže, kupuje. No nisu zainteresirani ni za hotele Maestral koje država pokušava prodati treći put. Hoteli posluju u dobitku, a oporba smatra kako grad treba reagirati.

''Jedan od modela je i da grad dođe u vlasništvo, ali bolji je način da radnici otkupe većinski dio'', smatra gradski vijećnik Ljubo Nikolić iz ''Srđ je grad''.

''Cijena od 126 milijuna kuna za taj većinski paket dionica po meni nije ništa posebno u odnosu na činjenicu da znamo onda da bi grad i županija i svi oni koji iskažu interes gospodarili sa 40 tisuća kvadrata tako vrijednog prostora'', kaže Maro Kristić, gradski vijećnik Mosta.

Ako neće Grad i Županija - hoće realni sektor. Iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika poručuju kako dio građana i poduzetnika želi ući u vlasničku strukturu hotela i kako će se javiti na natječaj. Od grada očekuju podršku.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene