Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dubrovčanin Đ. M. (35) u četvrtak je na dubrovačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen zbog ubojstva majke, a kako je sud utvrdio da je bio neubrojiv kada ju je ciglom izudarao po glavi, prisilno će biti smješten u psihijatrijsku ustanovu.


Glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav potvrdio je kako će se, nakon pravomoćnosti presude, odrediti u koju će psihijatrijsku ustanovu Matić biti smješten. Vrijeme do pravomoćnosti presude Matić će provesti u dubrovačkom istražnom zatvoru.

Vezani članci Teško ubojstvo u Dubrovniku - 5 Dubrovčanina koji je ubio majku i teško ranio oca pustili iz bolnice pa predali pritvorskom nadzorniku Teško ubojstvo u Dubrovniku - 5 Preminula majka iz Dubrovnika u koju je pucao sin, i on završio u bolnici. Stanje ranjenog oca nepromijenjeno

Matić je optužen da je 22. listopada 2017. u dubrovačkom naselju Čokolino, majku ciglom izudarao po glavi dok je spavala na krevetu. Prethodno je istom ciglom razbio staklo na ulaznim vratima i ušao u stan.

Patolozi su obdukcijom zaključili da je sin majci udarcima ciglom prelomio sve kosti lica i čeljusti i izazvao krvarenje u području dušnika uslijed kojih je preminula. (Hina)