Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovački reketari pritvoreni na mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnom službeniku Ivi Žeravici i građevinskom poduzetniku Antunu Kralju, osumnjičenima za ucjenu hotelijera Gorana Štroka, istražna sutkinja Županijskog suda u Splitu odredila je jednomjsečni pritvor i protiv njih je pokrenut istražni postupak koji je proglašen tajnim.

Sutkinja Ljiljana Stipišić te je odluke donijela nakon višesatnog saslušanja Žeravice, pročelnika službe za graditeljstvo u dubrovačkom uredu Državne uprave i Kralja, direktora građevinske tvrtke "Konel", koja je sudjelovala u obnovi Štrokovog hotela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zviždač: Je li Štrok trebao zamoliti ucjenjivače za dopuštenje da ih snima? Slika nije dostupna Štrok, Spacey i Šerbedžija nasukali se u Malostonskom zaljevu

Osumnjičeni su da su od poduzetnika Gorana Štroka tražili gotovo 500.000 eura da bi mu pribavili potrebne dozvole za rad njegovog hotela Bellveue.

Oni su sinoć privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Splitu nakon što su uhićeni u Dubrovniku.

>> Štrokovi reketari sprovedeni istražnom sucu

>> Od Štroka tražili pola milijuna eura mita

Hotel "Bellveue" u čije je uređenje Štrok uložio 24 milijuna eura 31. listopada ove godine zatvoren je po nalogu Državnog inspektorata zbog odstupanja od dozvola, mimo kojih je ugrađen panoramski lift, dio skladišnog prostora prenamijenjen u sobe te zbog odstupanja u uređenju pripremnice hrane. 

Prema saznanjima do kojih je Uskok došao u akciji nazvanoj "Pet zvjezdica", Žeravica i Kralj tražili su od Štroka velike iznose novca kako bi mu osigurali dobivanje dozvola za
rad obnovljenog hotela.

Štrok se obratio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću nakon čega je pokrenuta opsežna istraga koja je obuhvatila širi krug ljudi, a rezultirala sinoćnjim zadržavanjem u zatvoru u Bilicama u Splitu Ive Žeravice i Antuna Kralja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene