Na dubrovačkom Stradunu danas se zaplesao najveći linđo, čime je ovaj drevni ples dubrovačkoga kraja ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.


Linđo je plesalo više od 270 plesača, a bilo je potrebno najmanje 250 za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, potvrdio je javni bilježnik, koji je nazočio obaranju rekorda i službeno formalizirala broj plesača.

Ovim događanjem završeno je obilježavanje 10. obljetnice UNESCO-ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i svjetske konvencije Međunarodne mreže gradova i čuvara nematerijalne baštine - ICCN u Dubrovniku.

Vezani članci Napredak izgradnje Pelješkog mosta - 1 Na gradilištu Pelješkog mosta ima se što i vidjeti. Otkriveno i kad će na tehnički pregled Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Započelo cijepljenje turističkih djelatnika: "Sada je na svima nama da se odgovornim ponašanjem nađemo na zelenim listama"

>> FOTO Dubrovnik: Slučajni pronalazak koji je oduševio svijet!

Skup se od 2. listopada održavao pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Iva Josipovića, UNESCO-a, Regionalnog ureda UNESCO Venecija, te hrvatskog povjerenstva za UNESCO. Tema skupa bila je 'Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine” a okupilo je predstavnike 40 gradova svijeta i 24 zemlje.

Kako je istaknula autorica programa i voditelj projekta Vinka Ljubimir, cilj manifestacije je upoznati i osvijestiti mlade ljude o važnosti očuvanja izvorne kulturne baštine te ukazati na načine na koje mladi mogu izgraditi svoju budućnost kroz njeno očuvanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook