Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27o plesača

Dubrovački linđo za Guinnessovu knjigu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dubrovačkom Stradunu danas se zaplesao najveći linđo, čime je ovaj drevni ples dubrovačkoga kraja ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Linđo je plesalo više od 270 plesača, a bilo je potrebno najmanje 250 za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, potvrdio je javni bilježnik, koji je nazočio obaranju rekorda i službeno formalizirala broj plesača.

Ovim događanjem završeno je obilježavanje 10. obljetnice UNESCO-ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i svjetske konvencije Međunarodne mreže gradova i čuvara nematerijalne baštine - ICCN u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti"

>> FOTO Dubrovnik: Slučajni pronalazak koji je oduševio svijet!

Skup se od 2. listopada održavao pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Iva Josipovića, UNESCO-a, Regionalnog ureda UNESCO Venecija, te hrvatskog povjerenstva za UNESCO. Tema skupa bila je 'Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine” a okupilo je predstavnike 40 gradova svijeta i 24 zemlje.

Kako je istaknula autorica programa i voditelj projekta Vinka Ljubimir, cilj manifestacije je upoznati i osvijestiti mlade ljude o važnosti očuvanja izvorne kulturne baštine te ukazati na načine na koje mladi mogu izgraditi svoju budućnost kroz njeno očuvanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene