Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je Dubrovnik već puno puta završio u svjetskim medijima, ova je priča ponešto drugačija.


Svjetski mediji raspisali su se o novoj senzaciji iz Dubrovnika. No ovoga puta nije riječ o prirodnim ljepotama koje mame turiste već otiscima mačjih šapa koje je povijesničar iz Sarajeva otkrio listajući jednu srednjovjekovnu knjigu.

Vezani članci Nicolas Cage i Pedro Pascal - 6 Popularni Oskarovac u Cavtatu plijenio pažnju u neobičnoj jakni, od fotografa se pokušao sakriti iza maske i naočala Puž Srednjovjekovni umjetnici crtali životinje koje nisu nikad vidjeli, možete li pogoditi što je na slikama?

Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad. Tada je 'naletio' na nevjerojatnu stranicu uljepšanu otiscima mačjih šapi, javlja Daily Mail. Povijesničar je neobično otkriće fotografirao te ga, ne sluteći da će ono ubzo postati hit, postavio na svoj Twitter profil.

>> VIDEO 'Gospođica mačka' s Matejuške!

Ubrzo su mačje šapice osvanule na naslovnicama mnogobrojnih svjetskih medija poput The Atlantica, Reddita i Gawkera koji su ustanovili da se mačja znatiželja do današnjih dana nije promjenila.

'Nisam niti sanjao da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi. Dok sam istraživao arhivsku građu, naišao sam na stranicu s mačjim otiskom i fotografirao je. To radim uvijek kad vidim nešto neobično i zanimljivo. Nastavio sam raditi svoj posao ne obraćajući pozornost jer me je to tada ometalo u radu', prepričao je povjesničar Filipović. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook