Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reagirajući na smanjenje kazne bivšem generalu JNA Pavlu Strugaru, predsjednik dubrovačke HVIDR-e Robert Hauswitschka kazao je kako se u Haagu prošlih godina stalno događaju slične stvari, t.j. da oni koji su skrivili i činili zločine prolaze nekažnjeno, a kad dobiju i najnižu kaznu, i ona se smanjuje.


'Naši generali osuđuju se zbog prekomjerna granatiranja u oslobađanju Knina, a svi dobro znamo kako je Dubrovnik teško razaran i doista je smiješno da tako visoki časnik dobije tako malenu kaznu', kazao je čelnik dubrovačke HVIDR-e.

Vezani članci Slika nije dostupna Strugaru smanjena kazna za razaranje Dubrovnika i ubijanje civila Slika nije dostupna Strugaru potvrđeno osam godina zatvora

Dodao je kako se u Haagu diskriminira Domovinski rat i njegovi heroji. 

>> Strugaru smanjena kazna za razaranje Dubrovnika i ubijanje civila

Žalbeno vijeće Haaškog suda danas je bivšem generalu JNA 75-godišnjem Pavlu Strugaru smanjilo kaznu s osam na 7,5 godina zatvora, koliko je kažnjen prvostupanjskom presudom prije tri godine za propuste u zapovjednoj odgovornosti u razornu topničkom napadu snaga JNA na Dubrovnik 6. prosinca 1991.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju