Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao i dodatan poticaj

Oaza u Hrvatskoj: Radnici se ovdje traže cijelu godinu, nezaposlenost je samo 4 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država je Općini Konavle poklonila austro-ugarsku tvrđavu u kojoj će se nakon obnove otvoriti muzej. Bit će to dodatni sadržaj u mjestu u kojemu nezaposlenost iznosi tek četiri posto.

Jesen je službeno stigla i u Konavle, no zahladnjenje turistima ne smeta previše jer ionako su sada u Cavtatu većinom Britanci.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

U Konavlima je ova sezona zabilježila rast od 14 posto, a ostvareno je 750 tisuća noćenja. Cavtat biraju oni koji žele mir.

Zaljubljenici u umjetnost prvo će posjetiti rodnu kuću Vlaha Bukovca koja čuva njegove radove, originalni atelje i vrijedne privatne predmete. "Biti u kući gdje je rođen i gdje je slikao zaista je jedinstveno, na ovaj način možete otkriti tko je ovaj slavni slikar bio i približiti se njegovu radu. Kuća je sjajno osmišljena", kaže Michael iz Berlina.

Za kulturu Konavala stigao je i bitan poklon države. Naime, Općina Konavle dobila je tvrđavu na Prevlaci u kojoj će se nakon obnove otvoriti Muzej austro-ugarske mornarice.

"I status se mijenja. Više to nije točka stradanja, napadanja, otimanja već točka gdje dolaze prijatelji, Općina Konavle i Društvo prijatelja dubrovačke starine", kaže ministar državne imovine Goran Marić.

Cilj je cijelu Prevlaku turistički aktivirati, no prije svega načelnik općine ističe kako treba riješiti pravo vlasništva lokalnog stanovništva. Razvoj Prevlake donijet će nova radna mjesta u Konavle u kojima je nezaposlenost tek 4 posto, a radna snaga na krajnjem jugu traži se gotovo cijelu godinu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene