Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serijski razbojnik

Dramatično uhićenje pljačkaša koji se tukao s policajcem: Špricao ga suzavcem, a onda i zapucao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Uhićen serijski pljačkaš koji je u svojim pohodima prijetio plastičnim pištoljem, a policajac se s njim potukao i na kraju čak i zapucao.

Nakon dramatičnog uhićenja naoružanog razbojnika tijekom kojeg je policajac čak i zapucao iz službenog pištolja, policija je shvatila koga zapravo imaju u rukama. 

Policija je krenula u akciju u srijedu oko 11 sati, nakon što je nepoznati razbojnik u Vugrovcu kod Sesveta opljačkao trgovinu. Prodavačici je zaprijetio pištoljem, uzeo novac, uskočio u automobil i pobjegao. 

No, već nakon dvadesetak minuta policajac je u naselju Gorenec spazio auto koji odgovara opisu automobila korištenog u pljački te zatražio od vozača da izađe. Umjesto da ga posluša, vozač je pokupao upaliti auto i pobjeći, nakon čega je policajac, znajući da je razbojnik bio naoružan, upotrijebio suzavac nakon čega ga je na silu izvukao iz auta. Međutim, razbojnik se nije htio predati bez borbe pa su se potukli. 

U jednom je trenutku razbojnik izvukao pištolj, a isto je potom učinio i policajac koji je i zapucao u zrak. Razbojnik je bacio pištolj, a u pomoć je stigao i drugi policajac pa su zajedno svladali i priveli pljačkaša. Pištolj kojim je prijetio zapravo je bio plastičan, utvrdila je policija.

Dan kasnije su objavili da je razbojnik sudjelovao u još nekoliko pljački u kojima je prijetio plastičnim pištoljem, a prethodno je krao pločice s automobila na parkiralištu i montirao ih na svoj.  

Pročitajte i ovo Psihijatrijska bolnica na Rabu Očevid u tijeku Zločin u bolnici na hrvatskom otoku: Pacijent ga pretukao do smrti

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 5 Migrantska kriza u SAD-u "Dolazi gotovo milijun ljudi!": Totalni kaos na granici, približava se konvoj kamiona, broje se prve žrtve

Sumnjaju da je između 26. i 27. siječnja na parkiralištu u Novom Zagrebu skinuo registarske pločice s automobila i montirao ih na svoj te se uputio u pljačku u Vugrovec, nakon koje je i uhićen. 

Pločice je ukrao i s automobila između 24. i 25. siječnja također u Novom Zagrebu, nakon čega je, prijeteći plastičnim pištoljem, opljačkao benzinsku postaju na Peščenici. Opljačkao je i benzinsku na području Trnja 13. studenog 2023., također prijeteći pištoljem. 

Ukupno je u svojim razbojništvima opljačkao više od 3000 eura. Policija ga sumnjiči za tri kaznena djela razbojništva, dva krivotvorenja isprave te jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene