Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smješteni na Dugom otoku

Drama na otoku Lavdara kod Zadra: Požar ugrozio kuće, evakuirano 50-ak osoba

Požar na otoku Lavdara kod Zadra
Požar na otoku Lavdara kod Zadra DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar na otoku Lavdara kod Zadra Požar na otoku Lavdara kod Zadra Foto: DNEVNIK.hr Požar na otoku Lavdara kod Zadra Požar na otoku Lavdara kod Zadra Foto: DNEVNIK.hr Požar na otoku Lavdara kod Zadra Požar na otoku Lavdara kod Zadra Foto: DNEVNIK.hr Požar na otoku Lavdara kod Zadra Požar na otoku Lavdara kod Zadra Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar na otoku Lavdara kod Zadra Galerija 1/5 >>
U petak navečer oko 23 sata županijski centar 112 Zadar zaprimio je više dojava o požaru na otvorenom na otoku Lavdara u zadarskom arhipelagu. Vatra je ugrožavala stambene objekte pa je hitno provedena evakuacija50-ak osoba s otoka, koji su smješteni u hotelima na Dugom otoku.

Požar koji je planuo u petak kasno navečer na otoku Lavdara u zadarskom arhipelagu brzo je ugrozio kuće na zapadnom dijelu otoka. Županijski centar 112 u Zadru odmah je po dojavi obavijestio nadležne službe te su na otok poslana plovila pomorske policije i Lučke kapetanije, kao i vatrogasci JVP Zadar i DVD Sali.

Pola sata nakon ponoći plovilima pomorske policije, Lučke kapetanije i privatnim brodicama započela je evakuacija 50-ak osoba s otoka Lavdara koji su prebačeni u Sali na Dugom otoku. Smještaj im je osiguran u dva hotela no većina se nalazi kod mještana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dramatična noć VIDEO Tomašević se oglasio o odsukavanju broda na Savi, u akciji sudjelovala i vojska. U Slavoniji olujno nevrijeme, nestanak struje, intervencije vatrogasaca...

Pročitajte i ovo Kanaderi gase požar (Foto: Dnevnik.hr) udar groma Vatrogasci nakon cjelonoćne borbe uz pomoć kanadera i helikoptera uspjeli lokalizirati požar na Braču

Na Lavdari požar gase vlasnici objekata i vatrogasci, s njima je i načelnik stožera civilne zaštite općine Sali Ivan Orlić koji je koordinirao evakuaciju, a u pomoć gašenju požara pozvani su Air traktor i Canadair. Dva vatrogasca lakše su ozlijeđena zbog pada prilikom intervencije.

Prema posljednjim informacijama požar je pod nadzorom, izgorjele su borova šuma, maslinici i nisko raslinje, nema oštećenih kuća, a jutros oko sedam sati Air traktor i Canadair su povučeni, a požarište osiguravaju vatrogasci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene