Iako većina obveznika svoje obveze prema državi izvršava na vrijeme, postoji dio njih koji i dalje to ne čini, a gdje su najveći porezni zabušanti objavila je Vlada.


Ovlašteni inspektori Ministarstva financija – Porezne uprave od 1. siječnja do 28. srpnja ove godine, obavili su 6.604 nadzora fiskalizacije, tijekom kojih je utvrđeno 2.002 nepravilnosti, odnosno 30 % od ukupnog broja nadzora.

Vezani članci Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira Tko sve ne izdaje račune (Foto: Informer) Tko sve mulja i vara državu? Inspekcija utvrdila - računi se ne izdaju na tržnicama, kafićima, teretanama...

Od obveznika s utvrđenim nepravilnostima, za njih 388 je izrečena privremena zabrana rada.

Za usporedbu, u istom razdoblju 2013. godine, Porezna uprava je obavila 21.590 nadzora, te utvrdila 2.186 nepravilnosti,10% od ukupnog broja nadzora, a izrečeno je i 465 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti.

Porezna uprava obavlja nadzore većim intenzitetom, s povećanim brojem službenika. Na Jadranu, ali i u unutrašnjosti zemlje, naročito do 15. rujna 2014. godine. Nnadzori će se obavljati u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata.

Najviše nepravilnosti u prvih sedam mjeseci 2014. godine otkriveno je u Zagrebu, njih 388, zatim slijedi Split sa 309 te Rijeka sa 204 nepravilnosti.

Porastao broj poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

U 2013., grad s najviše nepravilnosti bio je Split, inspektori su ih utvrdili 395, na drugom mjestu je Zagreb sa 373, dok je treći bio Pazin sa 206 nepravilnosti.

Cijeli izvještaj Porezne uprave možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook