Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

Dok Krešo Beljak kritizira Plenkovića i vladajuću stranku, HSS-ov Fumić im se "klanja do poda"

Krešo Beljak i Zlatko Fumić (Foto: Dnevnik.hr)
Krešo Beljak i Zlatko Fumić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Krešo Beljak i Zlatko Fumić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dok vrh HSS-a govori jedno, stranačko članstvo na terenu radi drugo.

Od Kreše Beljaka javnost je naviknuta slušati izjave protiv HDZ-a i Andreja Plenkovića, napušta i Europsku pučku stranku, a istovremeno HSS u Ličko-senjskoj županiji partner je HDZ-u.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj''

HSS-ov Zlatko Fumić za Andreja Plenkovića ima samo riječi hvale. "Općina Brinje i cijela županija dobila puno više sredstava nego do ovih godina zbog toga sam oduševljen", kazao je načelnik općine Brinje Zlatko Fumić.

Od vrha njegove stranke pak samo pljušte kritike. Pa i prije dva dana. "Ne mislim da je Plenković diktator prije mislim da je on marioneta u nečijim rukama", izjavio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u subotu.

Isti taj dan, Fumić nije skrivao oduševljenje. "Pa dal' je ikad ijedan premijer ovoliko puta bio u Lici kao gospodin Plenković. Pa dajte pljesak čovjeku. Stvarno, ja vam se klanjam do poda", kazao je Fumić.

Spomenuo je i predsjednika Sabora. "Nazval me čovjek. Evo sad ću vam reći, začudit ćete se svi mom govoru, takvi su moji govori, kaže gospon Fumić bi li se vi pomaknuli za jedno mjesto, ma rek'o ako treba i za 30, uopće nema problema", pojašnjava Fumić.

Događanja komentirao i Milinović

Glavni protivnik pred izbore proziva - to je dokaz da Jandroković sastavlja liste. "Gospodin Fumić je rekao među brojnim svojim građanima da bi podržao proračun, ali da su mu zaprijetili da neće biti realizirani projekti u općini Brinje", kazao je Darko Milinović.

Fumić sve demantira. "Upravo sam ga zato spomenul. Što doktor Milinović cijelo vrijeme kaže da se sve odlučuje u Zagrebu pa to sam eto malo se našalil na njegov račun", objašnjava brinjski načelnik Zlatko Fumić.

Vrhu HSS-a nije do šale: "... Govor gospodina Fumića je sramotan. Prije svega, za njega osobno, a nažalost, i za cijelu stranku..."

Za izborni rezultat, kažu, bit će sam odgovoran. Iz HSS-a poručuju da prema odluci Glavnog odbora stranke lokalne organizacije imaju pravo samostalno odlučivati s kim će koalirati u svojoj sredini.

"Smatram da moremo odlučivat sami, ali ako bude sankcija, naučili smo na sankcije u HSS-u", komentira sve HSS-ov Zlatko Fumić.

Krešo Beljak o svemu šuti. Na njegovu odluku o napuštanju europskih pučana iz HDZ-a odgovaraju - ta odluka još nije konačna.

"O tome da li će ostat unutar EPP ili neće, to ovisi o članstvu HSS-a, a to samo pokazuje da predsjednik HSS-a je izgubio svoja narodnjačka i demokršćanska načela i vrijednosti", kazao je politički tajnik HDZ-a, Lovro Kuščević.

"Da postoji zdravi HSS na terenu", kaže Kuščević, "dokaz je i koalicija u Lici".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene