Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska komisija objavila prijedlog

"Do kraja travnja 2019. svaka država mora odlučiti hoće li primjenjivati ljetno ili zimsko računanje vremena"

Pomicanje sata (Foto: Getty Images)
Pomicanje sata (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Europska komisija danas je objavila prijedlog za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u Europskoj uniji 2019. godine dajući državama članicama slobodu da odluče žele li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

Europarlamentarac Davor Škrlec, kao član radne skupine Europskog parlamenta, koji se zalagao za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u EU-u, pozdravlja brzi odgovor Komisije na želje građana koji su se velikom većinom u provedenoj anketi izjasnili za ukidanje pomicanja kazaljki na satu.

Pročitajte i ovo Počinje zimsko računanje vremena - 2 Zimsko računanje vremena Ne zaboravite, večeras se pomiče sat! Osim te promjene stiže nam još jedna koja se odnosi na struju Pomicanje sata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pozitivno vs. negativno Istražili smo: Koje su dobre, a koje loše strane pomicanja sata

"Prema prijedlogu Europske komisije, svaka država članica do travnja 2019. godine trebala bi odlučiti namjerava li trajno primjenjivati ljetno ili zimsko računanje vremena kako bi se olakšala tranzicija. Posljednje obvezno pomicanje sata na ljetno računanje vremena bilo bi u nedjelju, 31. ožujka 2019. Države članice koje se žele vratiti na zimsko računanje vremena mogle bi napraviti još jedno, posljednje polugodišnje pomicanje u nedjelju, 27. listopada 2019. Nakon tog datuma polugodišnje promjene više ne bi bile moguće", tvrdi Škrlec.

388423822 Prijedlog Odluke o Ukidanju Pomicanja Sata by Anonymous badE1H6 on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene