Pomicanje sata (Foto: Getty Images)
Pomicanje sata (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Europska komisija danas je objavila prijedlog za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u Europskoj uniji 2019. godine dajući državama članicama slobodu da odluče žele li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.


Europarlamentarac Davor Škrlec, kao član radne skupine Europskog parlamenta, koji se zalagao za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u EU-u, pozdravlja brzi odgovor Komisije na želje građana koji su se velikom većinom u provedenoj anketi izjasnili za ukidanje pomicanja kazaljki na satu.

Vezani članci Pomicanje kazaljki sata U nedjelju počinje zimsko računanje vremena, pogledajte koja se još važna stvar mijenja Budilica, ilustracija Uskoro završava ljetno računanje vremena: Pogledajte kada pomičemo kazaljke jedan sat unatrag

"Prema prijedlogu Europske komisije, svaka država članica do travnja 2019. godine trebala bi odlučiti namjerava li trajno primjenjivati ljetno ili zimsko računanje vremena kako bi se olakšala tranzicija. Posljednje obvezno pomicanje sata na ljetno računanje vremena bilo bi u nedjelju, 31. ožujka 2019. Države članice koje se žele vratiti na zimsko računanje vremena mogle bi napraviti još jedno, posljednje polugodišnje pomicanje u nedjelju, 27. listopada 2019. Nakon tog datuma polugodišnje promjene više ne bi bile moguće", tvrdi Škrlec.

388423822 Prijedlog Odluke o Ukidanju Pomicanja Sata by Anonymous badE1H6 on Scribd

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju