Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera mito

Dnevnik Nove TV doznaje: Liječnik osumnjičen za primanje mita u KBC-u Split zatražio razrješenje s te dužnosti

Odjel za kirurgiju KBC-a Split (Foto. Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL)
Odjel za kirurgiju KBC-a Split (Foto. Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Odjel za kirurgiju KBC-a Split (Foto. Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič ima nove informacije o "aferi mito" koju je pokrenula naša emisija Provjereno, a koja danima potresa splitsku bolnicu.

Najnovije informacije kažu da je voditelj Odjela kardiokirurgije zatražio razrješenje s te dužnosti. Umjesto njega novim šefom je imenovan doktor Denis Nenadić, potvrđeno nam je u KBC-u Split.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

U prijevodu to znači da osumnjičeni liječnik o kojem je izvijestilo Provjereno nije više šef kardiokirurgije.

No tu ide veliko "ALI". Taj isti liječnik ostaje i dalje raditi u bolnici te i dalje dolazi na posao. U bolnici doznajemo kako o njihovoj pravnoj službi i daljnjim zakonskim odlukama ovisi hoće li biti daljnih postupaka, odnosno sankcija.

To nije sve. Pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš rekao nam je je kako je prije dva dana u Ministarstvu zdravstva održan sastanak s ravnateljima KBC-a Split, KBC-a Zagreb, KB-a Dubrava kao i s predstojnicima kardiokirurških klinika KBC Zagreb i KB Dubrava.

Dogovorena je suradnja na način da će u KBC Split po potrebi dolaziti kardiokirurzi iz zagrebačkih ustanova. Točno vrijeme i trajanje odredit će se naknadno.

Sve se dogodilo nakon što je objavljen nalaz inspekcije u kojem su utvrđeni propusti u liječenju premiluog Ivice Adžaipa.

Dodajmo kako se danas pojavila i neslužbena informacija da je sud uzeo kao dokaz snimke Ljubice Adžaip koja je razgovarala s liječnikm kojem je dala mito.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene