Trošilo se i tijekom prosinca u predblagdansko vrijeme i to više nego prošle godine, kažu podaci porezne uprave o broju izdanih fiskalnih računa. Koliko smo potrošili za božićne darove i hranu za Dnevnik Nove TV istražio je Vjekoslav Đaić.


Od početka prosinca pa do ponedjeljka, izdano je više od 152 milijuna fiskalnih računa. To je nešto manje nego prošle godine, ali je zato iznos na tim računima bio veći.

Vezani članci Adventska svijeća u Splitu Korona mijenja i adventske programe: ''Pripremili smo čitav niz projekata kojima ćemo virtualno približiti advent" Velika potrošnja (Foto: Guliver/Thinkstock) U prosincu smo potrošili milijardu kuna više nego se predviđalo, zna se i na što smo ''najslabiji''

Ove godine, gotovo 11 milijardi kuna. I to je 4 posto više nego u prosincu lani. Broj računa je manji, ali potrošnja je veća pa bi se moglo zaključiti, kako kažu u Poreznoj upravi, da se sve više kupnja obavlja na jednom mjestu.

Prosječan iznos računa je bio 71 kunu i 67 lipa. To je 3 kune i 31 lipu više nego u istom razdoblju lani.

U samom tjednu prije Božića, izdano je više od 45 milijuna računa, na iznos veći od 3 milijarde i 400 milijuna kuna. To je više za 9 i pol posto nego 2015. godine.

Prosječan iznos računa je bio 76 kuna i 80 lipa. Više od prosjeka u prosincu.

U tom predbožićnom tjednu, najveća potrošnja je bila dan prije Badnjaka, dakle 23. prosinca. Jednako kao i godinu prije.

Izdano je 7 milijuna i 900 tisuća računa, manje nego 23. prosinca 2015. godine, ali na veći iznos, gotovo 664 milijuna kuna.

Štedljivi nismo bili ni od početka godine, govorimo o razdoblju od 1. siječnja do jučer.

Izdano je 2 cijela 3 milijarde računa, a potrošili smo više od 156 milijardi i 400 milijuna kuna.

Prošle 2015. - to je bilo oko više od 152 milijarde.

Po jednom računu, u prosjeku je potrošeno 67 kuna i 80 lipa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr