Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERVJU U 19:15

Dnevnik Nove TV doznaje - poziv za prijevoz helikopterom u slučaju mladića na Malom Lošinju ipak je stigao. Nažalost, to nije jedina prizemljena letjelica o kojoj ovise tuđi životi

Aktualno Galerija Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr Helikopter - 1 Helikopter - 1 Foto: DNEVNIK.hr Helikopter - 2 Helikopter - 2 Foto: DNEVNIK.hr Helikopter - 3 Helikopter - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Helikopter - 4 Galerija 1/6 >>
Dan nakon što je ministar zdravstva prvi put potvrdio da je čak pet država zainteresirano za projekt pružanja hitne helikopterske medicinske službe u Hrvatskoj, pitali smo i njegova kolegu u MUP-u za rješenje tog višegodišnjeg problema. Naime, uz vojsku, i policija pruža pomoć iz zraka.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije ponudio konkretan odgovor, ali je podsjetio da je raspisan natječaj za nabavu tri policijska helikoptera, koja bi se platila europskim novcem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija

"Svako nekoliko vas ovdje pozivamo da vas upoznamo s nabavkama iz EU fondova koje smo proveli, nadam se da ćemo to napraviti i kad su u pitanju i helikopteri i kanaderi i cijeli niz drugih nabavki na kojima rade ovi ljudi ovdje", rekao je ministar Davor Božinović.

A nakon nekoliko dana šutnje, u vojsci su stali pred našu kameru i progovorili o nedavnom tragičnom slučaju mladića s Malog Lošinja, po kojeg helikopter nije mogao doći jer je bio u kvaru.

Drugi čovjek Oružanih snaga priznao je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov da je poziv za prijevoz ipak stigao, što su ranije negirali, ali i otkrio da to u ovom trenutku nije i jedina prizemljena letjelica o kojoj ovise tuđi životi.

Intervju pogledajte u Dnevniku u 19:15. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene