Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetio smrću saborskom stražaru

Dnevnik Nove TV doznaje: Branimir Bunjac ispitan u policiji. Nije se branio šutnjom, a angažirao je i poznatog odvjetnika

Branimir Bunjac (Foto: Pixell)
Branimir Bunjac (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Branimir Bunjac (Foto: Pixell) Branimir Bunjac (Foto: Pixell) Foto: Pixell Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Zbog sramotnog izgreda i prijetnji smrću upućenih prije tjedan dana saborskom stražaru, zastupnik Branimir Bunjac ispitan je danas u policiji, doznaje Dnevnik Nove TV

Pred istražitelje nije došao sam, već u pratnji odvjetnika. Izbjegao je televizijske kamere i nakon što mu je uručen poziv stigao na ispitivanje. Branimir Bunjac u središtu kriminalističke policije nije bio sam. Angažirao je poznatog odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju?

S istražiteljima se zadržao pola sata, a kako doznajemo, nije šutio, već je iznio svoju verziju priče.
zadržao oko pola sata. Doznajemo kako nije šutio, već je iznio svoju verziju priče. 

Branimira Bunjca danas u sabornici nije bilo. Zbog nedavnog incidenta, sumnjiče ga za dva kaznena djela prisilu i prijetnju prema službenoj osobi. Za to što je prijetio smrću saborskom stražaru i sam se fizički umiješao, Bunjac se ni tjedan dana od izgreda nije javno ispričao, već je sebe pokušao prikazati žrtvom.

"To je bila ta situacija u kojoj se čovjek koji je napadnut pokušava obraniti“, kazao je Bunjac 5. travnja kad je i priznao da je pretjerao.

Bunjčev stranački šef, nakon svega, o ovoj temi i dalje je suzdržan. Na pitanje hoće li Bunjac snositi kakve posljedice u stranci, odgovara kako će više detalja moći reći kad završi proces.

Do sada su razgovarali sa saborskom stražom zaduženom za red i mir, ali ne i s Ivanom Pernarom,
koji je tu večer izbačen.

Od kolega u oporbi ponovno osude, ali i opravdanje za Bunjca.

"Rečeno je u afektu, dosta nas shvaća mobitel kao nešto što je s nama sraslo. Ne čini mi se kao čovjek koji bi te svoje prijetnje realizirao, ali nije smio sebi dopustiti to, niti smije ijedan zastupnik. Trebao se ispričati, ali vjerojatno zbog svojih birača ne želi učiniti!", rekao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

Očekuje se da će policija sada sve poslati nadležnom Državnom odvjetništvu koje donosi konačnu odluku - je li bilo ozbiljnih prijetnji i hoće li i što poduzimati.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene