Zbog sramotnog izgreda i prijetnji smrću upućenih prije tjedan dana saborskom stražaru, zastupnik Branimir Bunjac ispitan je danas u policiji, doznaje Dnevnik Nove TV

Galerija


Pred istražitelje nije došao sam, već u pratnji odvjetnika. Izbjegao je televizijske kamere i nakon što mu je uručen poziv stigao na ispitivanje. Branimir Bunjac u središtu kriminalističke policije nije bio sam. Angažirao je poznatog odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića.

Vezani članci Pravni spisi Državni ured za reviziju: Ne provode se sve preporuke, utvrđene nepravilnosti i propusti Arsen Bauk Bauk predlaže da se sjednica DSV-a održi u Saboru: Biraju se čelnici dva zagrebačka suda i Visokog kaznenog suda RH

S istražiteljima se zadržao pola sata, a kako doznajemo, nije šutio, već je iznio svoju verziju priče.
zadržao oko pola sata. Doznajemo kako nije šutio, već je iznio svoju verziju priče. 

Branimira Bunjca danas u sabornici nije bilo. Zbog nedavnog incidenta, sumnjiče ga za dva kaznena djela prisilu i prijetnju prema službenoj osobi. Za to što je prijetio smrću saborskom stražaru i sam se fizički umiješao, Bunjac se ni tjedan dana od izgreda nije javno ispričao, već je sebe pokušao prikazati žrtvom.

"To je bila ta situacija u kojoj se čovjek koji je napadnut pokušava obraniti“, kazao je Bunjac 5. travnja kad je i priznao da je pretjerao.

Bunjčev stranački šef, nakon svega, o ovoj temi i dalje je suzdržan. Na pitanje hoće li Bunjac snositi kakve posljedice u stranci, odgovara kako će više detalja moći reći kad završi proces.

Do sada su razgovarali sa saborskom stražom zaduženom za red i mir, ali ne i s Ivanom Pernarom,
koji je tu večer izbačen.

Od kolega u oporbi ponovno osude, ali i opravdanje za Bunjca.

"Rečeno je u afektu, dosta nas shvaća mobitel kao nešto što je s nama sraslo. Ne čini mi se kao čovjek koji bi te svoje prijetnje realizirao, ali nije smio sebi dopustiti to, niti smije ijedan zastupnik. Trebao se ispričati, ali vjerojatno zbog svojih birača ne želi učiniti!", rekao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

Očekuje se da će policija sada sve poslati nadležnom Državnom odvjetništvu koje donosi konačnu odluku - je li bilo ozbiljnih prijetnji i hoće li i što poduzimati.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr