Incident u Saboru! Oko jedan sat poslije ponoći iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu. Branimir Bunjac počeo se naguravati sa stražom i prijetiti smrću. Milijana Brkića nazvao je bajkerom.

Galerija


Presuda Vrhovnog suda bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u aferi Planinska, po kojoj je Sanader otišao na odsluženje šestogodišnje zatvorske kazne, obilježila je početak i kraj devetosatne rasprave u četvrtak u Saboru.

Vezani članci Aleksandra Bukovčan (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Bivša pornoglumica napustila Stranku Ivana Pernara: "Nije prepoznao moj potencijal" Iznošenje Ivana Pernara iz sabornice (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Drama u Saboru: Nakon svađe s Jandrokovićem Pernara opet iznijela saborska straža

Kratko iza ponoći Ivan Pernar pozvao je Sanadera da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da "kaže istinu i bude pokajnik".

"Vama je učinjena dvostruka nepravda, osuđeni ste, a oni koji su se s vama obogatili su na slobodi, uživaju u bogatstvu", poručio mu je Pernar, kojega je potpredsjednik Brkić u dva navrata opomenu da se drži teme, no on se oglušio, pa je na koncu opomenut i udaljen sa sjednice.

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave o interpelaciji dobio je i Branimir Bunjac (ŽZ), koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika jer je "kukavički" poslao Stražu da izbaci Pernara.

"Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami", rekao mu je, očito ciljajući na Brkićevu kupovinu motora.

Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: "Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?“, pa je zaradio opomenu.

Straža je u nastavku sjednice krenula nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce. Počeo je vikati i naguravati se sa stražom. "Dosta toga, smradovi! Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" vikao je.

"Ovo je diktatura, pokušavaju me ukloniti iz Sabora jer sam progovorio o političkim metodama HDZ-a. Milijan Brkić nasiljem vodi sjednicu u Saboru i na taj način pokušava stišati opoziciju HDZ-u", vikao je Pernar dok ga je straža iznosila iz sabornice.

Situaciju je pokušao smiriti SDP-ov Gordan Maras: "Ivane, Ivane, bit će OK, smiri se, dobro, dobro, ej... ej...", govorio je Maras Bunjcu i Pernaru.

Sve je snimljeno mobitelom i objavljeno na Facebook stranici Ivana Pernara. (M.T./Hina)