Djevojku (24) iz unutrašnjosti Hrvatske koja je noćila u park-šumi Musapstan kod Zadra u šatoru je ugrizla zmija. Hitno je hospitalizirana, no, srećom, nije životno ugrožena.

Galerija


Liječnicima na hitnom prijemu u Općoj bolnici Zadar u subotu prijepodne za pomoć se obratila 24-godišnja djevojka koja je ispričala kako ju je dok je spavala u šatoru, ugrizla zmija. 

Vezani članci Poskok (Foto: Pixell) Ženu na groblju ugrizao poskok, bila je noć, a onda je naišao poštar... Slika nije dostupna Pas u zadnji čas upozorio vlasnika da mu je ispod nogu opasna životinja

Djevojka je na zadarsko područje došla s društvom i noć s petka na subotu provela u park-šumi Musapstan, u šatoru. Zmija ju je ugrizla na spavanju, ali i probudila, pa ju je vidjela kako gmiže van iz šatora. Nakon toga je, ne znajući o kojoj vrsti se radi, potražila liječničku pomoć, piše Zadarski list.

Liječnici kažu kako je dobro i da nije životno ugrožena te da ima samo znakove lokalne upale, odnosno infekciju kože na ruci, pa nije primila serum.

Liječnica koja ju je u subotu primila procijenila je kako ili nije bila riječ o otrovnici ili joj prilikom ugriza nije ubrizgala otrov, rekli su na Infektivnom odjelu, gdje je ovaj slučaj zabilježen kao prvi ovogodišnji ugriz zmije.