Djevojku (24) iz unutrašnjosti Hrvatske koja je noćila u park-šumi Musapstan kod Zadra u šatoru je ugrizla zmija. Hitno je hospitalizirana, no, srećom, nije životno ugrožena.

Galerija


Liječnicima na hitnom prijemu u Općoj bolnici Zadar u subotu prijepodne za pomoć se obratila 24-godišnja djevojka koja je ispričala kako ju je dok je spavala u šatoru, ugrizla zmija. 

Vezani članci Slika nije dostupna DNEVNIK SMRTI Liječnik opisao kako točno izgleda umiranje od ugriza zmije otrovnice Slika nije dostupna UZNEMIRUJUĆE Fotografije posljedica ugriza poskoka

Djevojka je na zadarsko područje došla s društvom i noć s petka na subotu provela u park-šumi Musapstan, u šatoru. Zmija ju je ugrizla na spavanju, ali i probudila, pa ju je vidjela kako gmiže van iz šatora. Nakon toga je, ne znajući o kojoj vrsti se radi, potražila liječničku pomoć, piše Zadarski list.

Liječnici kažu kako je dobro i da nije životno ugrožena te da ima samo znakove lokalne upale, odnosno infekciju kože na ruci, pa nije primila serum.

Liječnica koja ju je u subotu primila procijenila je kako ili nije bila riječ o otrovnici ili joj prilikom ugriza nije ubrizgala otrov, rekli su na Infektivnom odjelu, gdje je ovaj slučaj zabilježen kao prvi ovogodišnji ugriz zmije.