Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijedlozi zakona temelje se na obmanama, ustvrdio je bivši ministar znanosti i obrazovanja Gvozden Flego.


Predstavnici inicijative Akademska solidarnost i drugi istaknuti djelatnici visokog školstva upozorili su Vladu da početi štrajkati ne budu li ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i premijerka Jadranka Kosor odustali od toga da se nacrte zakona o visokom obrazovanju, sveučilištu i znanosti uputi u saborsku proceduru.

Vezani članci Krš u Ilici VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Automobilom se zabio u izlog trgovine Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Fuchs naveo koja je skupina radnika prioritetna pri cijepljenju: ''Intervenirali smo i zamolili da se ispravi aplikacija te da se pojavi ta kategorija''

'Prijedlozi zakona temelje se na obmanama', ustvrdio je bivši ministar znanosti i obrazovanja Gvozden Flego. Kaže kako akademska zajednica neće prihvatiti promjene na gore, a nacrt zakona je nazvao neustavnim i kontradiktornim.  'Čardak ni na nebu ni na zemlji',  zaključio je.

Osim Flege, koji je kritizirao sve veći politički utjecaj u visokom školstvu, oglasila se i Lada Čale Feldman iz inicijative Akademska solidarnost. 'Poručuje nam se da će zakoni ići, valjda i bagerima i tenkovima ako bude trebalo, i to isti dan kada se najavljuje ustoličenje praznika u čast žrtvama totalitarnih režima' kazala je Čale Feldman.

Poručila je kako neće odustati od svoga sna da se onemogući donošenje protuustavnog zakona te podsjetila da će 'akademski radnici stupiti u štrajk uputi li Vlada, kako se njenim priopćenjem najavljuje, nacrte zakona u saborsku proceduru. 'Nesuglasice oko novog zakona nastale su kada je postalo jasno kako resorno ministarstvo želi smanjiti broj profesora na sveučilištima. Međutim, za to, smatraju okupljeni, direktno je odgovorna politika koja preko preko Nacionalnog vijeća za znanost, ali i onog sveučilišnog, po političkom ključu postavlja profesorski kadar. (VLM agencija)