Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GONG sve prijavio

Djeci u vrtiću poslali pogače s naljepnicom HDZ-a: "Namjera nam nije bila promidžba"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su vrtiću u Drnišu jučer dostavljene pogače s HDZ-ovom naljepnicom, GONG je slučaj prijavio nadleženim institucijama.

HDZ je jučer vrtiću u Drnišu dostavio pogače upakirane u celofan na kojima se nalazila naljepnica sa stranačkim obilježjima i bez deklaracije.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Iz Županijskog ogranka HDZ-a poručili su kako namjera nije bila promidžba te dodaju da nisu imali doticaja s djecom zbog epidemiološke situacije. 

Objavljuje HDZ Šibensko-kninske županijeČetvrtak, 25. ožujka 2021.

Nakon što su se roditelji pobunili te je slučaj procurio o medije, GONG je sve  prijavio Pravobraniteljici za djecu, DIP-u i Županijskom izbornom povjerenstvu. 

"Korištenje djece u bilo koju svrhu političke promidžbe nedopustivo je i nezakonito, osobito s obzirom na predizborno vrijeme i činjenicu da su svi potencijalni kandidati već neko vrijeme u intenzivnoj kampanji.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević tijekom prijašnjih izbora upozorila je stranke i kandidate da vode računa o pravima djece tijekom izborne kampanje te da izbjegnu situacije u kojima bi ih se iskorištavalo u svrhu političke promidžbe. DIP je svojevremeno također apelirao na potencijalne kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju", navode u GONG-u.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene