Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od isplaćenog

Direktor koji je sam sebi isplatio bonus mora tvrtki vratiti 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović morat će vratiti milijunski bonus koji je sam sebi isplatio.

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, morat će vratiti milijunski bonus koji si je isplatio na temelju ugovora što je potpisao sam sa sobom, i to u bruto iznosu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sam sebi isplatio bonus Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna'' Slika nije dostupna Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Odlučio je to, kako neslužbeno doznaje Podravski list, Nadzorni odbor te javne tvrtke na jučerašnjoj sjednici.

Jozinović si je, bez znanja osnivača javne tvrtke, isplatio milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja u iznosu od, prema procjenama, oko pola milijuna kuna. Jozinović će, dakle, na račun Piškornice morati uplatiti oko milijun i pol kuna.
Nakon što se doznalo za skandalozan bonus, Jozinović je promptno smijenjen, a novim direktorom Piškornice imenovan je Mladen Ružman.

On tvrtku preuzima osam godina nakon što je osnovana s ciljem da izgradi regionalni centar za gospodarenje otpadom za sjever Hrvatske, a o tome se projektu danas ne zna gotovo ništa.

Ne zna se odakle će sve smeće dolaziti na obradu, ne zna se koliki će biti stvarni kapacitet obrade, ne zna se kakva će tehnologija biti primijenjena, ne zna se koliko će građani plaćati zbrinjavanje otpada nakon što centar proradi, ne zna se kad će centar proraditi i, na kraju, ne zna se koliko će njegova gradnja uopće stajati, piše Podravski list.

Udruge upozoravaju: "Odustanite od centara za smeće"

Ekološke udruge na čelu s Zelenom akcijom pak upozoravaju na posljedice nerazumnog forsiranja izgradnje regionalnih centara za gospodarenje otpadom koji "sve izraženije utječu na okoliš, zdravlje i ekonomiju".

"Pozivamo sve razine vlasti u Hrvatskoj na odustajanje od tih centara za smeće te hitnu uspostavu kvalitetnih lokalnih sustava odvajanja, ponovne uporabe, kompostiranja i recikliranja otpada.Proteklog se tjedna Mladen Jozinović, predsjednik Grupacije centara za gospodarenje otpadom, našao u središtu interesa jer je samom sebi isplatio milijun kuna bonusa zbog tzv. „dobrog poslovanja“ tvrtke Piškornica koja je manipulirala sa dovoženjem smeća iz čitave Hrvatske. Time je napokon na svjetlo dana izašla činjenica na koju upozoravamo već godinama - da centri služe kao privid da se nešto radi, a zapravo su važan faktor u osiguravanju nereda u sustavu gospodarenja otpadom koji služi bogaćenju pojedinaca kroz štete za okoliš i građane", poručuju iz udruga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene