Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunski bonus obio mu se o glavu

"Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovanje bivšeg direktora podravskog smetlišta Mladena Jozinovića, koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa, puno je nepravilnosti, pokazala je i revizija.

"Revizija radi paralelno s policijom. Uskoro će dati cjeloviti nalaz, ali i prema dosad otkrivenom, bit će posla za institucije. Zbog tajnosti istrage zasad detalji nisu za javnost", kaže za 24sata "dobro upućeni sugovornik", a pišu isto tako, pozivajući se na više izvora, da je kriminalistička policija izuzela niz dokumenata zbog sumnji na štetne poslove Mladena Jozinovića, direktora podravskog smetlišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bivši šef piškornice Direktor koji je sam sebi isplatio milijunski bonus prijavljen zbog muljaža u poslovanju i lažne diplome Slika nije dostupna Nisu imali pojma Čelnici županija u šoku: Izvanredna skupština zbog direktora koji je sebi odobrio milijunski bonus

"On je preko tvrtke kćeri obavljao sve poslove, od kupnje zemljišta do sklapanja ugovora. U tvrtki kćeri je on sam sebi bio jedina kontrola i o njegovim potezima nisu znali ništa niti nadzorni odbor niti skupština Piškornice", rekao je, za 24sata, drugi neimenovani izvor.

Podsjetimo, kriminalistička policija je u petak ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, koju je Jozinović donedavno vodio.

Jozinović se u središtu zanimanja javnosti našao jer je samom sebi odobrio i isplatio milijunski bonus. Jozinović si je, bez znanja osnivača javne tvrtke, isplatio milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja u iznosu od, prema procjenama, oko pola milijuna kuna. Nakon što se doznalo za skandalozan bonus, Jozinović je promptno smijenjen, a novim direktorom Piškornice imenovan je Mladen Ružman.

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera, prema pisanju Podravskog lista.

Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice.

Drugi smjer istrage bavi se suradnjom poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom. Markulin je, inače, utjecajni šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i drugi čovjek NK Slavena Belupa. Njegovo poduzeće Mark-Rob dobavljalo je zemlju i drugi materijal za Piškornicu, i to zahvaljujući ugovoru s poduzećem Prizma koje je Mark-Rob navodno potpisao još početkom prošle godine. Prizmu, obiteljsko poduzeće za prikupljanje otpada u vlasništvu podravskog poduzetnika Dražena Vlaha Piškornica je preuzela u srpnju prošle godine te ga ugasila. No, ugovore s Mark-Robom nije raskidala.

Prema neslužbenim informacijama, koprivnička krim-policija želi rasvijetliti činjenicu da je Markulinovo poduzeće Mark-Rob dobro zarađivalo na običnoj preprodaji zemlje, pijeska i drugog materijala Piškornici. Mark-Rob, prema dostupnoj bilanci, uopće nema imovinu – ni materijalnu, ni nematerijalnu – ali na suradnji s Piškornicom, ranije i Tehnikom na gradnji novih tvornica Belupa, lani je ostvarila milijunske prihode.

Treći krak se odnosi na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom. Ugovor kojim je Koprivnički Ivanec prodao parcelu od 11 jutara Piškornici potpisali su 10. rujna 2014. godine Mladen Jozinović i tadašnji zamjenik načelnika općine Ivica Petričević (tada HSS, kasnije Mreža), koji je u tome poslu zamijenio već teško bolesnoga načelnika Božidara Vrabelja, koji je ubrzo nakon toga preminuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene