Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam sebi isplatio bonus

Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Piškornice Mladen Ružman rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Koprivničkom Ivancu da bivši smijenjeni direktor Mladen Jozinović još nije vratio milijunski bonus koji si je isplatio kao nagradu za poslovanje.

Skupština RCGO Piškornice smijenila je direktora te tvrtke Mladena Jozinovića u studenome prošle godine nakon što je objavljeno da se nagradio bonusom od milijun kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića Slika nije dostupna TRI KRAKA ISTRAGE Policija ušla u Piškornicu, istražuju poslove smijenjenog direktora koji si je isplatio milijunski bonus?

Na neka pitanja o poslovanju tvrtke iz razdoblja smijenjenoga Jozinovića Ružman danas nije mogao odgovarati zbog izvida policije koji još traju.

Ružman je izvijestio da koncentracije arsena, fosfora, žive i željeza u podzemnim vodama nadomak odlagališta otpada Piškornice "nisu dobre", ali su još u skladu s okolišnom dozvolom. "Arsen, fosfor, živa i željezo iznad su vrijednosti koje su dobre. To jest u skladu s okolišnom dozvolom, ali kada gledamo neke druge uredbe koje se brinu o kakvoći vode, to je daleko iznad dopuštenih koncentracija", rekao je Ružman i istaknuo da upravu tvrtke zabrinjavaju izmjerene vrijednosti zbog čega je sastavila radnu skupinu u partnerstvu s komunalnom tvrtkom Koprivničkim vodama.

"Ona će nakon stručne ekspertize dati objašnjenje o mogućem onečišćenju te će nakon toga predložiti mjere, radnje i budžet kako bismo popravili stanje u okolišu. Nitko odgovoran ne može to mirno promatrati i reći sve je u redu samo zato što je pravilno po jednom aktu", rekao je Ružman.

Iako su 2016. i 2017. godine vođeni pregovori o kupnji varaždinskog pogona za mehaničko-biološku obradu otpada, za što je izrađena i procjena, direktor Ružman rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako ta kupnja nije u planu. Opovrgnuo je mogućnost gradnje energane i spalionice smeća.

Kad je riječ o provedbi projekta Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada Piškornice, u koji su, osim Koprivničko-križevačke županije, uključene i Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija, on se približio fazi aplikacije za europska financijska sredstva. Nedostaje mu još studija izvedivosti koja je na razmatranju kod konzultanata Europske unije.

Po Ružmanovim procjenama, realno je očekivati da će aplikacija za 50 milijuna eura, koliko je potrebno za provedbu projekta RCGO Piškornice, biti spremna krajem godine. Za cjelovitu uspostavu sustava gospodarenja otpadom ostale su još tri godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene