Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera brat

Direktor HŽPP-a: "Svetimir Marić je kvalificiran i ima moje povjerenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz Robert Frdelja odbacio je tvrdnje da je imenovanja Svetimira Marića za člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila imalo ikakve veze s političkim kadroviranjem.

Izjavu direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz Roberta Frdelje prenosimo u cijelosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gošća Dnevnika Nove TV Dalija Orešković: Povjerenstvo se ne bavi aktivno slučajem brata ministra Marića Slika nije dostupna Imenovanje u upravu Kovačić o aferi "Brat": "Ja takve stvari ne bih radio", Stier: "Marić nema razloga lagati"

"S obzirom na medijske napise o imenovanju gospodina Svetimira Marića za člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila (TSŽV), još jedanput želim odbaciti bilo kakve insinuacije o političkom kadroviranju kao neosnovane i neistinite.

Od 2005. do 2013. gospodin Svetimir Marić obnašao je dužnost Uprava-direktora društva Čišćenje i njega putničkih vagona, ovisnog društva HŽ Putničkog prijevoza koje je zapošljavalo više od 900 radnika i tijekom navedenog razdoblja poslovalo pozitivno. Od 2013. do svibnja 2016. bio je Uprava-direktor društva Tersus Eko koje je također poslovalo pozitivno. Gospodin Marić kvalificiran je za člana Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila i za obavljanje te funkcije ima moje povjerenje s obzirom na 35-godišnje radno iskustvo na odgovornim funkcijama (uz navedena društva, bio je i ravnatelj Željezničke tehničke škole u Zagrebu - osam godina, a u Čistoći d.o.o. Zagreb (1600 radnika) bio je član Uprave - tehnički direktor, direktor Sektora mehanizacije i održavanja i direktor Sektora vozila i strojeva - ukupno pet godina). Kao jedan od tri člana Uprave TSŽV-a zadužen je za područje čišćenja i njege željezničkih vozila. Na tu poziciju imenovao sam ga isključivo iz profesionalnih razloga jer u kratkom roku može doprinijeti uspješnijem poslovanju društva Tehnički servisi željezničkih vozila, ovisnog društva HŽ Putničkog prijevoza.

Vezano uz radni status g. Marića u društvu Tersus Eko, napominjem da Svetimir Marić nije tražio isplatu otpremnine koja mu je pripadala kao opozvanom članu Uprave društva, već je sklopio novi ugovor o radu stavljajući se u položaj svih ostalih radnika Društva. Nakon opoziva g. Marića, zbog gubitka poslova čišćenja poslovnih prostora HŽ Infrastrukture na javnom natječaju u rujnu 2016. (što je Društvu osiguravalo do 85% prihoda), društvo Tersus Eko bilo je prisiljeno poslovno otkazivati ugovore o radu (70% radnika), među kojima je bio i g. Marić u jednakom statusu kao i ostali radnici. Društvo Tersus Eko donijelo je odluku o njegovom poslovno uvjetovanom otkazu i odredilo mu otpremninu u iznosu određenom Kolektivnim ugovorom Društva i Zakonom o radu, kao i svim drugim radnicima. Otpremnina temeljem poslovno uvjetovanog otkaza u njegovom slučaju iznosi 35.000 kuna (6 plaća). Nakon potpisivanja ugovora o radu u TSŽV-u, g. Marić je spreman navedenu otpremninu vratiti društvu Tersus Eko, iako za to ne postoji zakonska obveza.

Od 30. siječnja do 22. veljače 2017. g. Marić bio je u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene