Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovanje u upravu

Kovačić o aferi "Brat": "Ja takve stvari ne bih radio", Stier: "Marić nema razloga lagati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić komentirao je slučaj imenovanja brata ministra državne imovine Gorana Marića u Upravu tvrtke kćeri Hrvatskih željeznica ocijenivši da takve stvari on ne bi radio, dok je za slučaj Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kazao da sportska inspekcija treba odraditi svoj posao i "lupiti" im kaznu.

"I da si najstručniji na svijetu, ukoliko nisi bio na toj poziciji prije dolaska nekog od člana obitelji na vlast, onda bi morao voditi računa da se takve stvari ne rade", odgovorio je Kovačić na pitanje je li mu prihvatljivo imenovanje brata ili šogora ministra Marića u Upravu tvrtke kćeri HŽ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak ''Afere brat'' Dnevnik Nove TV doznaje da je u HŽ-u unaprijeđen i šogor ministra Marića Slika nije dostupna Goran Marić o bratovoj ostavci "Nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu"

"Bez obzira koliko je netko sudjelovao ili nesudjelovao, kao što je Marić rekao da nije znao da mu brat ide u Upravu jedne od sestrinskih firmi HŽ-a, ja možda takve stvari ne bih radio. Bio sam isključivo protiv takvih stvari i u Mostu vezano za takozvanu aferu 'Kum'", izjavio je Kovačić na marginama okruglog stola o otvorenim podacima.

Na upit je li to razlog za ostavku, Kovačić je kazao da je svaki od ministara izbor premijera tako da to pitanje treba postaviti premijeru.

Vezano uz kritike Mosta na rad Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Kovačić je poručio da se Zakon o sportu mora primjenjivati i da sportske inspekcije moraju djelovati, ući u HNS i "lupiti" im kaznu. "Nije u redu da se ide automatski mijenjati Zakon o sportu, a već ga ne primjenjujemo na ovoj razini kakav je sada. Sportske inspekcije trebaju djelovati", poručio je Kovačić .

Dodao je da tijela na koja se odnosi Zakon o sportu ne mogu tumačiti zakon ili reći da se na njih ne odnosi.

"Postoje neka druga tijela koja će reći je li se zakon odnosi ili ne odnosi, a na njima je da do tada zakon prihvaćaju", rekao je Kovačić. Ocijenio je nedopustivim da HNS kaže da se Zakon o sportu na njih ne primjenjuje.

"Sportske inspekcije trebaju ući u HNS i doslovno lupiti im kazne", istaknuo je.

Stier: "Marić nema razloga lagati"

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier također je danas komentirao zapošljavanje članova obitelji ministra Marića u državnim tvrtkama.

"Čovjek je jako dugo radio taj posao, koliko sam čuo. Vjerujem da Goran Marić nema razloga lagati", kazao je Stier.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene