Državno izborno povjerenstvo uputilo je dopis Kolindi Grabar-Kitarović, Miroslavu Škori i Zoranu Milanoviću vezano za ćirilične jumbo plakate Srpskog narodnog vijeća.


DIP je od kandidata za predsjednika zatražio pojašnjenje o tome je li trošak navedenih plakata i oglašavanja naručen s njihove strane, odnosno jesu li te plakate na kojima su njihovi slogani, ime i prezime prihvatili kao donaciju u proizvodima i uslugama.

Vezani članci Istraživanje Dnevnika Nove TV - 2 EKSKLUZIVNO Posljednje istraživanje uoči izborne šutnje: Milanović i Grabar-Kitarović vode mrtvu utrku, Škoro zaostaje Miroslav Škoro Oglasio se i Škoro: "Izjava Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju"

Boris Milošević, predsjednik SNV-a, kaže kako ne bi preispitivao motive Državnog izbornog povjerenstva.

"Neka oni rade svoj posao, ali mislim da sada ovdje rade problem ni iz čega", kaže Milošević.

Iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović poručuju da nisu naručili takve plakate niti ih prihvaćaju kao donacije.

"Jedina zdravorazumska reakcija na ovakav dopis DIP-a je: 'Besposlen pop i jariće krsti.' Ne znam otkud nekome ideja da bih ja od Srpskog narodnog vijeća naručivao plakate na ćirilici ili da bi oni na takav način donirali moju kampanju. Ovdje se radi o trećem scenariju, a to je neovlašteno korištenje mog imena i predizbornog slogana od strane SNV-a. Neka se DIP obrati njima", poručuju pak iz stožera Miroslava Škore.