Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ slavi, Škoro najavio novi pohod

Jedna pobjeda, tri slavlja: Pogledajte atmosferu u stožerima kandidata nakon rezultata prvog kruga izbora

Iza nas je prvi krug predsjedničkih izbora, a relativni je pobjednik Zoran Milanović, dok će u drugi krug s njim aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Miroslav Škoro, kojemu je izmaknuo drugi krug, najavio je novi pohod.

Dolazak u izborni stožer Zorana Milanovića odvijao se bez pretjerane euforije, iako je u prvom krugu predsjedničkih izbora izašao kao relativni pobjednik s osvojenih gotovo 30 posto glasova birača. U stožeru je vladala vesela atmosfera, a Milanović je održao svoj (relativni) pobjednički govor, često praćen gromoglasnim pljeskom i odobravanjem svih prisutnih u stožeru.

Po završetku govora, Zoran Milanović na pozornici je okupio čelnike svih stranaka koji su mu dali podršku te su svi zajedno pozdravili okupljeno mnoštvo.

Pročitajte i ovo Orsat Miljenić (Foto: Dnevnik.hr) Svi mu skandirali Relativni pobjednik izbora Zoran Milanović poručio: "Idemo u drugi krug. Ne idemo u rat, ratovi su gotovi"

Pročitajte i ovo Milijan Brkić ušla u drugi krug Pomirljivo obraćanje Grabar-Kitarović: "Moja Hrvatska je Hrvatska za sve! To je jedini put i krenimo njime odmah. Još večeras!"

S druge strane, u izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović vladala je prava euforija. Pri njezinu dolasku za govornicu orila se pjesma "Živjela Hrvatska", a Grabar-Kitarović mnoštvo je bodrilo vrlo jasnom porukom "Pobjeda, pobjeda!".

Grabar-Kitarović održala je dug motivacijski govor, popraćen brojnim odobravanjima okupljenih te skandiranjem.

Miroslav Škoro, koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora ostvario treći rezultat s oko 24 posto glasova birača, biračima je poručio da ne napuštaju Hrvatsku jer se namjerava vratiti i na parlamentarnim izborima te tamo napraviti promjene koje je zagovarao tijekom predsjedničke kampanje.

U njegovu stožeru doslovce se orilo na svaku izgovorenu riječ.

U priloženim videima zapravo se najjasnije može vidjeti razlika u ozračju u navedena tri izborna stožera. Podsjetite se još jednom kako su svoje rezultate u prvom krugu proslavili Milanović, Grabar-Kitarović, ali i izborni gubitnik Miroslav Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene