Iza nas je prvi krug predsjedničkih izbora, a relativni je pobjednik Zoran Milanović, dok će u drugi krug s njim aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Miroslav Škoro, kojemu je izmaknuo drugi krug, najavio je novi pohod.


Dolazak u izborni stožer Zorana Milanovića odvijao se bez pretjerane euforije, iako je u prvom krugu predsjedničkih izbora izašao kao relativni pobjednik s osvojenih gotovo 30 posto glasova birača. U stožeru je vladala vesela atmosfera, a Milanović je održao svoj (relativni) pobjednički govor, često praćen gromoglasnim pljeskom i odobravanjem svih prisutnih u stožeru.

Po završetku govora, Zoran Milanović na pozornici je okupio čelnike svih stranaka koji su mu dali podršku te su svi zajedno pozdravili okupljeno mnoštvo.

Pobjednički govor Zorana Milanovića Relativni pobjednik izbora Zoran Milanović poručio: "Idemo u drugi krug. Ne idemo u rat, ratovi su gotovi"

Obraćanje Kolinde Grabar-Kitarović nakon ulaska u drugi krug predsjedničkih izbora Pomirljivo obraćanje Grabar-Kitarović: "Moja Hrvatska je Hrvatska za sve! To je jedini put i krenimo njime odmah. Još večeras!"

S druge strane, u izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović vladala je prava euforija. Pri njezinu dolasku za govornicu orila se pjesma "Živjela Hrvatska", a Grabar-Kitarović mnoštvo je bodrilo vrlo jasnom porukom "Pobjeda, pobjeda!".

Grabar-Kitarović održala je dug motivacijski govor, popraćen brojnim odobravanjima okupljenih te skandiranjem.

Miroslav Škoro, koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora ostvario treći rezultat s oko 24 posto glasova birača, biračima je poručio da ne napuštaju Hrvatsku jer se namjerava vratiti i na parlamentarnim izborima te tamo napraviti promjene koje je zagovarao tijekom predsjedničke kampanje.

U njegovu stožeru doslovce se orilo na svaku izgovorenu riječ.

U priloženim videima zapravo se najjasnije može vidjeti razlika u ozračju u navedena tri izborna stožera. Podsjetite se još jednom kako su svoje rezultate u prvom krugu proslavili Milanović, Grabar-Kitarović, ali i izborni gubitnik Miroslav Škoro.