Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izdana upozorenja

Prijete grmljavinska i olujna nevremena: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti posebno opasno

Jugo u Dalmaciji
Jugo u Dalmaciji Niksa Stipanicev/Cropix
Aktualno Galerija Jugo u Dalmaciji Jugo u Dalmaciji Foto: Niksa Stipanicev/Cropix Nevrijeme u Istri - 5 Nevrijeme u Istri - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Istri - 4 Nevrijeme u Istri - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Istri - 3 Nevrijeme u Istri - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Ilustracija Galerija 1/8 >>
Nastavlja se nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Najgore će biti duž obale, već su izdana ograničenja u prometu, a u prekidu su i katamaranske linije.

Pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku, a dijelove zemlje u ponedjeljak je zahvatilo i snažno nevrijeme. Najgore je bilo u Istri, gdje su bila poplavljena prizemlja kuća, prometnice, a vatrogasci su imali brojne intervencije i zbog srušenih stabala. 

Promjenjivo vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom nastavlja se i danas, a kiše će biti češće na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Pljuskovi mogu biti jače izraženi uz obilnu oborinu u kratkom vremenu, posebice duž obale. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Pročitajte i ovo Promjena vremena u Hrvatskoj - 1 Pad temperatura Hrvatska na udaru hladne fronte: Srušena stabla, poplavljena dvorišta, vjetar odnio krov kuće. Meteorolog otkriva je li ovo kraj ljeta

Za riječku regiju upaljen je narančasti meteoalarm kao upozorenje na opasno vrijeme. Moguća su grmljavinska nevremena s obilnom kišom, buijične i rubane poplave te olujni udari juga. 

 

 

Ostatak Hrvatske pod žutim je meteoalarmom, izuzev Slavonije, koja je u zelenom i gdje se jedino očekuje stabilno vrijeme danas. 

Stabilizacija vremena očekuje se od petka. 

Kolnici mokri, jak vjetar na Jadranskoj magistrali

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, na Jadranskoj magistrali (DC8) zbog jakog vjetra između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka, Rijeka - Zadar, Ist - Zapuntel - Brgulje - Molat - Zadar, Brbinj - Božava - Zverinac - Sestrunj - Rivanj - Zadar, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol - Split Ubli - Korčula - Dubrovnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene