Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Koliko će trajati pogoršanje vremena koje je zahvatilo Hrvatsku? Meteorolog Nikola Vikić-Topić donosi detalje

Hladan zrak sa zapada Europe stigao je do naših krajeva. Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić donosi detaljnu vremensku prognozu.

Pogoršanje je zahvatilo Hrvatsku. Kiše će biti u gotovo svim predjelima - najmanje u Slavoniji, a najviše u Dalmaciji gdje su mogući jaki pljuskovi, obilnija kiša, ali i tuča te pijavice.

Hladan zrak sa zapada Europe stigao je do naših krajeva. Dolaskom nad Genovski zaljev formirala se ciklona u sklopu koje se fronte s juga premještaju preko Hrvatske. Najviše kiše do utorka ujutro očekujemo u Dalmaciji, ponegdje vrlo obilnu količinu.

U utorak ujutro promjenjivo oblačno. Imat ćemo i sunčana i suha razdoblja - osobito u kopnenim krajevima te u Dalmaciji. Malo prolazne kiše je moguće u Slavoniji, a više kiše očekujemo na sjevernom Jadranu i gorju gdje će biti nestabilnije - od jutra uz pljuskove i grmljavinu. Posvuda će biti vjetrovito, osobito na obali gdje će puhati jako i olujno jugo i oštro.

Temperatura niža nego posljednjih dana, imat ćemo ugodnije jutro, uglavnom između 15 i 20 stupnjeva, samo u Dalmaciji oko 22.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i uz više oblaka nego ujutro, pa onda lokalno i pljuskove s grmljavinom - osobito uz granicu sa Slovenijom, gdje je najveća vjerojatnost za njih. Pljuskovi su mogući i tijekom večeri i tijekom noći na srijedu. Temperatura će biti oko 26, sa slabim vjetrom južnih smjerova.

I u Slavoniji promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali i još poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, i bit će znatno ugodnije nego danas - ali i dalje vrlo toplo - najviša temperatura oko 28.

U Istri, Primorju i gorju pretežno oblačno, samo uz kraća sunčana razdoblja. Ovdje će često biti kiše i pljuskova koji će povremeno biti jaki, pa će do kraja dana pasti obilnija količina. Ponovno je na snazi narančasti meteoalarm. Bit će i pomalo vjetrovito, na moru će puhati umjereno do jako jugo i oštro. Najviša temperatura - na obali oko 24, a u gorju oko 21.

U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, koji će mjestimice biti izraženiji, a moguće je i nevrijeme. Puhat će jako oštro i jugo, a prolazna i lebić. Temperatura će biti oko 26, što je 6 do 9 stupnjeva manje nego u ponedjeljak.

Tri dana kopno

U srijedu i četvrtak na kopnu će još biti promjenjivo oblačno i nestabilno. Imat ćemo sunčana razdoblja tih dana, ali povremeno su i dalje mogući kiša i pljuskovi, češće u srijedu nego u četvrtak.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni i osjetno će osvježiti, uz najvišu temperaturu 22 do 24. Zatim u petak sunčanije, toplije, i, kako sada stvari stoje, bez kiše. Temperatura će tad ponovno rasti iznad 25 stupnjeva.

Tri dana more

Na Jadranu će u srijedu još biti vrlo nestabilno i promjenjivo, lokalno uz izraženije pljuskove, a na sjeveru i obilnu kišu. Jugo i oštro će postupno slabjeti. Zatim u četvrtak, manje kiše, više sunca, no još uvijek uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Na sjeveru će zapuhati bura. U petak sunčanije te uglavnom bez kiše. Temperatura će biti osjetno niža nego posljednjih dana, ali bit će ugodno, ujutro oko 21, danju oko 26.

I u utorak će još biti nestabilno, na obali uz mogućnost za nova nevremena!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene