Deset dana je ostalo do izvanrednih izbora za skupštinu u Ličko-senjskoj županiji. U najvećoj županiji, s najmanje ljudi, danima traju prepucanja glavnih političkih oponenata u predizbornoj utrci. S konkretnim planom kako pomoći Lici, građane nisu upoznali.

Galerija


Političari u selo Zalužnica ne dolaze, govori stanovnik Danko Ivanišević. A ljudi je sve manje. I sa strujom, kaže, imaju problema, a internet ni nemaju. "Kaže, 'uslikaj njivu i pošalji nam slike s tih parcela'. Što ću? Mi ovdje možemo slikati, ali ne možemo poslati sliku jer ne prolazi e-mail, ne prolazi ništa'', priča Danko.

Vezani članci Nositelj liste HSP-a Karlo Starčević (Foto: Dnevnik.hr) HDZ u Lici pobjednik, ali za formiranje vlasti trebat će partnera: "Kad odlučimo hoćemo li ići s nekim u koaliciju, to ćemo jasno i glasno reći" Darko Milinović (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Milinović: "Plenković mora voditi računa tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi"

No, posljednjih dana Ličani su više slušali međusobna prepucavanja političkih protivnika pred izbore. Najviše na relaciji Darko Milinović – HDZ o tome tko na svojoj listi ima više HDZ-ovaca ili branitelja. Milinović prigovara HDZ-u i podzastupljenost žena. "Poruka iz liste Ličko-senjske županije HDZ-a je HDŽ, Hrvatska diskriminiraj ženu'', kazao je prije nekoliko dana Milinović.

Protivnik Marijan Kustić nije ostao dužan. "Iza tih muških na našoj listi stoje i uspješne majke i žene i bake i sestre i mi se sa ženama ponosimo'', odgovorio je Kustić.

Na pitanje što nude građanima, Kustić odgovara: ''Ono što je nama bitno je vratiti kapitalne investicije u Ličko-senjsku županiju. Dovođenje kapitalnih investicija otvarat će nova radna mjesta sigurno i mladi naši će ostajati u županiji''.

"Prije svega nudim političku stabilnost. Ona je preduvjet svakog napretka. Nudim stabilan proračun županije i kroz njega potporu gospodarstvu turizmu i ruralnom razvoju županije'', kazao je Darko Milinović.

Građani, pak, očekuju konkretna rješenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr