Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek prođe prebrzo

Depresija nakon godišnjeg odmora: Evo kako je se riješiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratak na posao nakon kupanja, sunčanja i odmaranja uz zvuke valova, mnogima je stresan! Povratak se, međutim, ne može izbjeći. Jedino što možemo je pripremiti se, i to za vrijeme godišnjeg odmora.

Tatjana Divjak, poznata životna trenerica tvrdi da je odmor bijeg od stvarnosti i kolotečine. 'Povratak u probleme, normalnom čovjeku normalno da nije drag', kaže.

Pročitajte i ovo Nova sezona napuštanja životinja - 2 Neodgovorno ponašanje Izbace psa i odu na more: "Nešto se događa s društvom, jer sve je manje empatije" Ilustracija - 3 savjeti stručnjaka Ako ste na godišnjem previše potrošili: Pogledajte kako lakše preživjeti do plaće

>> Zašto na odmor ne biste otišli u Imotski?

Povratak se, međutim, ne može izbjeći. Jedino što možemo je pripremiti se, i to za vrijeme godišnjeg odmora.

To prije svega podrazumijeva sljedeće: ne vraćati se zadnji dan s odmora, barem dva dana prije povratka na posao započeti s detoksikacijom, hraniti se i odlaziti spavati u ono vrijeme u koje bismo to činili da već radimo.

'Premda nakon povratka s odmora mnogi to rade, mjesta očajavanju nema', tvrdi Tatjana. 'Kroz godinu imamo još puno, puno dana. Pa znate da smo mi majstori u povezivanju tih nekih kratkih blagdana u mini godišnje odmore', dodaje.

Znanstvenici kažu da se nakon dva tjedna radnik najbrže vraća u radni ritam. Nekima dovoljno, drugima ne. Za one sklone depresiji, imamo recept: Najbolje liječiti depresiju planiranjem novog godišnjeg odmora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene