302 novih policajca i policajki danas su započeli s radom diljem Hrvatske. Riječ je o polaznicima škole Josip Jović, koji su svoje školovanje na Policijskoj akademiji završili u srpnju ove godine.


 Za njih 63, koji su raspoređeni u PU zagrebačkoj, organiziran je svečani prijam.

Vezani članci Ilustracija Prebrzo vozio, pa izazvao lančani sudar na autocesti, ozlijeđene četiri osobe: Policija objavila detalje Ilustracija Dramatično jutro: Policajci porodili ženu i spasili bebu. "Nije bilo vremena za čekanje"

"Ja sam zapravo od malena htio biti policajac. Kao mali sam znao šetati gradom i uvijek sam bio fasciniran uniformom i rekao sam jednog dana - da, to ja želim raditi", rekao je policajac Marko Mohač.

Na prijamu su prisustvovali glavni ravnatelj policije i resorni ministar. Uz poruke potpore, priznali su da bi neke stvari u sustavu ipak trebalo mijenjati.

"Policijski sustav je ogroman i zasigurno treba poboljšanja u sustavu", rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

"Ja nisam presretan sa standardom koji imaju naši policajci i policajke. Proračun MUP-a neće biti manji, bit će i nešto veći, i naravno da ih moramo s jedne strane i opremiti, a s druge strane i materijalno omogućiti da budu što efikasniji u svome poslu", istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju