Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vlada nema legitimitet"

"Hrvatska je u izvanrednom stanju": SDP šalje u proceduru prijedlog za raspuštanje Sabora i traži nove izbore

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
SDP tvrdi da je Hrvatska u izvanrednom stanju te će u saborsku proceduru uputiti prijedlog o raspuštanju Sabora kako bi se raspisali novi izbori. "Ova Vlada više nema legitimitet", kazao je Bernardić.

Davor Bernardić, čelnik SDP-a, osvrnuo se na aktualne političke događaje nakon izvanredne sjednice Predsjedništva SDP-a

"Premijer je duboko upleten u aferu Agrokor i izvlačenje 500 milijuna kuna iz Agrokora. Trgovalo se povlaštenim informacijama što je kazneno djelo. Ako je bivša potpredsjednica Vlade jučer morala otići, a svi znamo da to nije bilo zbog zasluga, onda se pitamo zašto DORH još uvijek ne postupa i postoji li politički utjecaj na pravosudna tijela", rekao je Bernardić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštre kritike protiv vlasti Davor Bernardić o aferi Hotmail: "Martina Dalić i dalje laže, a Hrvatska ne smije biti taoc jednog čovjeka" Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Ne traže ostavke Bernardić o mailovima Martine Dalić: "Netko zbog ovog mora u zatvor. Izbori sada i odmah!"

"Evidentan je kaos koji je nastao u Hrvatskoj zbog nesposobnosti ove vlade. Zbog svega navedenog za nas u SDP-u dvojbe nema: u Hrvatskoj je na snazi izvanredno stanje, tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje novih izbora. Ova vlada više nema legitimitet", rekao je Bernardić.

Arsen Bauk, predsjednik Kluba SDP-a, najavio je da će SDP staviti u proceduru prijedlog odluke o raspuštanju Sabora kao legitimnog načina izazivanja novih izbora. Drugi potez je priprema za raspravu o Agrokoru već u četvrtak, a zbog najnovijih napisa, SDP će u lipnju tražiti raspravu o njihovoj interpelaciji o renacionalizaciji Ine i HEP-a i "ulozi grupe Borg i u tom slučaju", kako je rekao Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene