Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Budite spremni za doček: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
Aktualno Galerija Kakvo će vrijeme biti u silvestarskoj noći donosi Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Kakvo će vrijeme biti u silvestarskoj noći donosi Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL Galerija 1/2 >>
Silvestarska noć nakon zadnjeg dana 2018. godine nosi manje briga nego što bi ste očekivali.

Subota će biti uglavnom sunčana, pogotovo kroz prijepodne. Oblaci će se više sakupljati kroz poslijepodne na kopnu i sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će se pojačati bura. Jutarnja temperatura u kopnenim predjelima od -5 do 1, a na moru između 4 i 9 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

I na istoku će još u početku biti pretežno sunčano, a onda i ovdje uz više oblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura do najviše 8 stupnjeva.

Poslijepodne će i na sjevernom Jadranu i u gorju biti nešto oblačnije nego ujutro. Puhat će slaba do umjerena bura ili sjeverozapadnjak, a temperatura u gorju oko 5 stupnjeva, na moru između 10 i 13.

U Dalmaciji će i drugi dio subote biti sunčan, ali i vjetrovit uz umjerenu, ponegdje i jaku buru, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Temperatura ovdje do najviše 15 stupnjeva.

U nedjelju će u kopnenim predjelima biti nestabilnije tako da uz više oblaka može pasti i nešto malo oborine na granici kiše i snijega.

Slično će biti i u ponedjeljak tijekom dana. Na kopnu će tokom dana biti oblačnije, moguće je da padaju slabe oborine na granici kiše i snijega, a u gorju može zalepršati i pokoja pahulja. No na posljednji dan ove 2018. godine prema večeri očekujemo prestanak oborina.

Oborine će prema noći biti sve rjeđe tako da se sada čini da će na silvestarsku noć biti uglavnom suho pa Novu godinu možete bez briga dočekati vani. Temperatura će u noći biti koji stupanj ispod nule, najniže do -5 pa se toplo odjenite ako se odlučite 2019. dočekati na otvorenom. Prvi dan nove godine obilježiti će stabilno vrijeme s puno sunčanih razdoblja.

Na moru će godina završiti vjetrovito. Upravo će umjeren, jak na udare i olujan vjetar sa sjevera biti glavno obilježje vremena na posljednji dan ove godine.

Osim toga uz više oblaka rijetko gdje može pasti koja kap kiše. U noći će uz obalu biti suho, ali i dalje vjetrovito pa će se uz pojačan vjetar činiti i hladnije od ovih 5 stupnjeva koliko se očekuje u noći dočeka nove godine. Vjetar će tijekom prvog dana nove godine oslabjeti, bit će sunčano uz 10ak stupnjeva.

Još jednom ponovimo, sada se čini da u novogodišnjoj noći oborina uglavnom neće biti, neće biti ni prehladno, ali dojam hladnoće će pojačavati sjeverni vjetar pa se toplo odjenite.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene