Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni udari vjetra

Dalmaciju pogodilo nevrijeme iz oblaka uragana koji prijeti Grčkoj, za dijelove Hrvatske izdana upozorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm je izdao upozorenja za četvrtak i petak zbog mogućeg nevremena koje bi u četvrtak i petak moglo pogoditi dijelove zemlje. U Dalmaciju je već stiglo nevrijeme, i to iz oblaka mediteranskog uragana koji se kreće prema Grčkoj.

Za dijelove Hrvatske izdana su upozorenja meteoalarma zbog mogućeg nevremena, i to za dva dana. U petak je narančastom bojom upozorenja na kartu prikazana opasnost za Kvarner i Velebitski kanal, a u petak i za riječku regiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Ilustracija Zimski uvjeti Pao prvi snijeg, stiže ga još: Ima problema u prometu, HAK izdao upozorenje vozačima

U četvrtak se na Kvarneru i Velebitskom kanalu očekuje mjestimice jaka bura, uz udare vjetra 35-50 čvorova, odnosno 65-95 km/h. Za ostatak Hrvatske, osim osječke i splitske regije izdano je žuto upozorenje te su mogući jaki i olujni udari vjetra, a lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Snažno nevrijeme već je stiglo u Dalmaciju. Između Cetinske krajine i Zabiokovlja bilo je mjestimičnih grmljavinskih pljuskova iz oblaka povezanog s uraganom Janosom za čije se udare priprema Grčka, javlja Dalmacija danas.

Upozorenje i za petak

Za petak je izdano narančasto upozorenje za područje Istre i Kvarnera te Velebitski kanal gdje se očekuju olujni i orkanski udari bure, osobito podno Velebita.

Za Dalmaciju i zapadnu obalu Istre izdano je žuto upozorenje za vjetar, a moguća će biti i jaka i olujna bura.

Iz Civilne zaštite mole građane da budu ''pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima'' i podsjećaju da je za plovidbu u tim uvjetima potrebno iskustvo i adekvatno opremljena plovila. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene