Što kažu ovogodišnje turističke brojke za Kvarner? Iz Turističke zajednice Cres su zadovoljni brojkama i nadaju se da će se tako i nastaviti.

Galerija


Hotelijeri i iznajmljivači na Kvarneru mogu biti zadovoljni trenutnim brojkama. Nadaju se da im korona neće pomrsti brojke u kolovozu, izvijestio je reporter Domagoj Mikić u Vijestima Nove TV.

''Ako netko sada želi doći na Cres, jako teško će doći do kreveta. Jedino ako nema nekog poznatog na Cresu ili se odluči za kamp gdje još ima malo mjesta'', rekla je Sanja Živanović, direktorica Turističke zajednice Cres. Kazala je kako se mogu pohvaliti da su prošli mjesec bili najbolji na Kvarneru od otoka po broju dolazaka i noćenja. ''U sedmom mjesecu smo na 86 posto, što je jako dobro. Imali smo 40.200 dolazaka i skoro 300.000 noćenja, nemamo razloga biti nezadovoljni'', istaknula je direktorica TZ Cres.

Turisti u zračnoj luci Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost''

Dorjan Dragojević iz Turističke zajednice Vela Luka Zbog Olivera Dragojevića, Vela Luka puna gostiju, a i dosadašnje turističke brojke su na korak do rekordne 2019. godine: "To je veliko ostvarenje"

Gosti su, kaže Živanović, većinom cijepljeni i to nam sami kažu, a i svi koji dođu se drže mjera. ''Plaže su pune, ali se opet drži odstojanje. Restorani, plaže i kafići su puni. Ljudi s punom sigurnošću mogu doći na Cres, mogu imati izolirane plaže i mislim da smo sigurna destinacija  Sanja Živanović, direktorica Turističke zajednice Cres.

 

Više o Cresu pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr